Lanseringen av Intels styrkrets Z390 som går hand i hand med lanseringen av företagets kommande Coffee Lake Refresh-processorer ryktas vara precis runt hörnet och en drös moderkort från MSI och Asus har nu fastnat på bild.

Intels förbereder lanseringen av den kommande styrkretsen Z390 och en ny uppsättning processorer under namnet Coffee Lake Refresh. Trots att varken styrkretsen eller processorerna fått ett bekräftat lanseringsdatum har nu bilder på kommande moderkortsmodeller från både MSI och Asus börjat dyka upp.

Bilderna publicerades av hemsidan Videocardz som visade upp sju olika moderkort från MSI och hela elva modeller från Asus som alla utrustats med den nya styrkretsen.

MSI MEG Z390 Godlike, Gaming Pro Carbon AC, m.fl

Först ut har vi MSI MEG Z390 Godlike. Tillverkarens flaggskeppsmodell när det kommer till moderkort baserade runt den kommande styrkretsen. Här rör det sig bland annat om fyra stycken PCI Express x16-anslutningar och tre M.2-platser.

Enligt den produktbild som läckt via Videocardz kommer modellen även att skeppar med både ett instickskort för ytterligare två M.2-platser, ett instickskort speciellt ämnat för streaming samt en Wifi-antenn.

Utöver MEG Z390 Godlike har det även dykt upp bilder på Gaming Pro Carbon AC och Gaming Edge AC. Två moderkort i storleksklassen ATX som till synes kommer med samma uppsättning anslutningar,. Dock ser Gaming Pro-modellen ut att komma med några fler lyxfunktioner som förstärkta minnesplatser och en extra nypa RGB-belysning.

Gaming Edge har även kondenserats ned till en variant i storleksklassen mini-ITX kallad MPG Z390I Gaming Edge AC. Även bilder på moderkort som Z390-A Pro, Z390 Gaming Plus och Z390 Tomahawk har läckts.

Asus Z390 ROG Maximus XI Code, Maximus XI Hero Black Ops, m.fl

Från Asus har elva moderkortsmodeller fastnat på bild. Bland dessa ser vi vad som sägs vara ROG Maximus XI Code som placerar sig i toppskiktet bland modellerna. Vid sidan av XI Code ser vi även en bild på ett moderkort med vad som ser ut att vara samma uppsättning anslutningar och funktioner, men med ett inbyggt vattenblock med en EKWB-logotyp för moderkortets strömförsörjning.

Även två modeller vid namn ROG Maximus XI Hero har dykt upp. En av dessa modeller får ett aningen längre namn med orden ”Black Ops” på slutet. Detta då moderkortet till skillnad från sitt syskon fått en estetik som ska gå hand i hand med det kommande spelet Call of Duty: Black Ops 4.

Till ovanstående uppsättning moderkort från Asus hör även bland annat ROG Strix Z290-E Gaming, TUF Z390-Pro Gaming och Prime Z390-A.

Oklara lanseringsfönster och prislappar

I skrivande stund har Intel inte bekräftat exakt när Coffee Lake Refresh-processorerna som leds av flaggskeppsmodellen Core i9-9900K lanseras. Inte heller har några prislappar för de kommande processorerna bekräftats. Därför är det även oklart när de moderkort som listats ovan kommer att dyka upp på butikshyllorna. Tidigare har vad som sägs vara produktplaner från Intel själva läckt ut och dessa pekar mot en lansering under oktober månad. Det återstår dock att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid