Nvidias tjänst Geforce Now för strömning av speltitlar fortsätter att motta smällar. Denna gång i form av fyra välkända spelutvecklare som nu valt att inte längre erbjuda sina speltitlar som delar av plattformens utbud.

Geforce Now fortsätter förlora utvecklare och publicister som erbjuder sina speltitlar via plattformen. Sedan dess lansering har företag som Bethesda, Activision Blizzard och 2K Games valt att dra sig bort från Nvidias tjänst för spelströmning.

Nu har ännu en rad utvecklare valt att inte längre låta användare av plattformen avnjuta deras speltitlar. Några exakta anledningar till dessa beslut har inte bekräftats. Det har tidigare pratats om att utvecklare och publicister kan ha stört sig på Nvidias agerande kring plattformens lansering. När plattformen fortfarande var i sin betaversion var den gratis för spelsugna att testa. När det sedan blev dags för lansering blev plattformen en prenumerationstjänst. Något som sägs ha kunnat leda till licensdispyter.

Mer specifikt rör det sig om Xbox Game Studios som till exempel stått för spelserierna Halo: The Master Chief Collection, Gears of War och Forza. Även Warner Bros. har dragit sig bort från plattformen och tagit med sig sin Batman: Arkham-serie och Mortal Kombat. Plattformen har också blivit av med stödet från Codemasters och Klei. Något som resulterat i racingserien Dirt och spelet Don’t Starve samt Mark of the Ninja inte längre kan strömmas via tjänsten.

Fortsatt stöd från Ubisoft

Trots utvandringen av utvecklare och publicister från plattformen håller Ubisoft lågan uppe. Publicisten kommer att ge Geforce Now-användare tillgång till spelserier som Assassin’s Creed och Far Cry. Publicisten har tidigare nämnt hur företaget har stödjer plattformen fullt ut och ser den som ett ledande sätt för användare att avnjuta PC-spel med större valmöjligheter kring vart spelsessionerna tar plats.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid