Youtube har nu meddelat att företaget slopar sina 30-sekunders låsta videoannonser nästa år. Istället satsar företaget på mindre irriterande format.

Youtube har en mängd olika videoannonsformat att erbjuda sina annonsörer. Bland dessa finns idag ett 30 sekunders långt videoklipp som tittare inte kan hoppa förbi. Nu meddelar Youtube att man under 2018 bestämt sig för att slopa detta format. Istället menar företaget att man ska satsa på andra mindre irriterande format som ska ”fungera väl för både tittare och annonsörer”.

Videoannonser kan fortfarande låsas

Exakt vilka annonsformat Youtube tänker sig är oklart, däremot bekräftas att det fortfarande kommer att finnas annonser som inte går att hoppa förbi. Det ska vara videoannonser på mellan 15 till 20 sekunder som fortfarande ska gå att låsas och inte kunna skippas med ”skip ad”-knappen.

Youtube-måsättning ska vara att skapa en mer användarvänlig videoplattform även för de användare som inte väljer betaltjänsten Youtube Red. Enligt marknadsföringsexperter ska det samtidigt vara ett drag för att kontra Facebooks allt större satsning på videomaterial som kan hota Youtubes position på marknaden.

Rubrik

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Om annonsen inte är överdrivet lång – särskilt i förhållande till videoklippets längd – så stänger jag bara av ljudet, tittar bort, eller kanske byter flik i väbbläsaren ett kort tag. Det är sällan jag använder hoppa-över-knappen, men om annonsen är minuter lång så ryker den. Herreguh, vem tycker det skulle vara en bra ide med ett 2+ minuter långt reklamklipp? Man kliar sig lätt i huvet över sådana beslut… 😛