Youtube Live ser ut att bli namnet på den livesända videotjänst som Google sedan länge ryktats jobba på. Företaget som redan använt sig av livesända videoströmmar på Youtube sägs nu planera en storskalig lansering av sin nya tjänst Youtube Live redan under 2015 och huvudfokus blir e-sport och spel – med andra ord en direkt konkurrent till välkända Twitch.

Youtube Live ska enligt källor till The Daily Dot vara redo för lansering inom en ganska snar framtid och det mesta pekar på att tjänsten dyker upp redan i år. Samma källor rapporterar att Youtube Live kommer att få en ny design samt rikta sig primärt mot gaming och e-sport.

”There’ll be huge opportunities for established streamers and organizations soon and I would say that the record numbers of esports viewers are only going to grow when Google start promoting and partnering with these events.” säger en källa till The Daily Dot.

Misslyckat försök att köpa Twitch

Youtubes ägare Google har redan försökt ta sig in på marknaden för livestreaming genom att försöka köpa upp den väletablerade streamingtjänsten Twitch, ett drag som dock misslyckades när onlinejätten Amazon istället erhöll Twitch för 1 miljard dollar.

Med Youtube Live kommer Google satsa på att istället konkurrera med Twitch som på blott fyra år fått en mäktig position på marknaden för strömmande livesändningar på nätet. Gaming och e-sport är det som dominerar i sändningarna men Twitch har nu även börjat jobba sig in på musikmarknaden.

Full satsning framåt

Google ska enligt uppgifter satsa fullt ut på Youtube Live med ett utvecklingsteam och på 50 ingenjörer med erfarenhet in om olika streamingtjänster och kan med huvudtjänsten Youtube slussa in många tittare och användare till sin nya livetjänst. Youtube har redan tidigare jobbat med högprofilerade livesändningar inom e-sport, bland annat med League of Legends Championship sedan två år tillbaka. Än så länge har Google samtidigt inte säkrat några exklusiva streamingavtal men det är något som mycket väl kan bli verklighet när och om man rullar ut en dedikerad streamingtjänst i form av Youtube Live. Företaget har även jobbat länge med ersättningsmodeller för Youtube-användare vilket är något som kan komma väl till pass när man ska skapa en lockande miljö för användare.

Även om uppgifterna fortfarande inte är bekräftade väntas Google berätta mer om sin streamingtjänst Youtube Live under E3-mässan mellan den 16-18 juni.

Källa: The Daily Dot

Relaterade artiklar

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LoppanHAndreas Jansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Andreas Jansson
Medlem

Äntligen!
Har längtat länge efter detta på youtube då twitch faller mig inte i smaken.
Får hoppas att det blir framgångsrikt och att det håller hög kvalité!

LoppanH
Medlem
LoppanH

Jaså det finns nåt som heter Twitch? Youtube Live kan ju bli nåt