Youtube sägs nu vara redo att lansera sin nya prenumerationstjänst för att strömma reklamfria videoklipp till användare världen över och introduktionen kan komma att ske redan i nästa månad. För Youtube-användare som vill slippa reklam när man tittar på Youtube-klipp kommer företaget införa en prenumerationsjtänst med månadsavgift.

Det har länge skvallrats om Youtubes planer på en prenumerationsbaserad inkomstmodell för sina videoklipp och nu säger källor till sajten Recode att tjänsten står runt hörnet. Redan under oktober månad ska Youtube rulla igång sin prenumerationstjänst som inte bara ska ge reklamfria videoklipp utan även tillgång till musiktjänsten Musik Key.

Uppgifterna bygger främst kring nya tjänstvillkor som skickats ut till innehållsskapare på sajten. I ett meddelande som publicerats på sajten Recode skriver Youtube till sina anslutna innehållsskapare att de måste godkänna de nya villkoren senast den 22 oktober. I villkoren står det att den nya annonsfria versionen av Youtube kommer att komplettera innehållsskaparnas annonsintäkter samt att alla videoklipp som finns tillgängliga på den annonsdriva delen av Youtube även kommer att finnas tillgängliga för de som prenumererar på den reklamfria tjänsten.

Om man som innehållsskapare och upphovsrättsinnehavare inte accepterar de nya villkoren innan den 22 oktober kommer kanalens videoklipp inte längre vara publikt tillgängliga eller möjliga att driva annonsintäkter på i USA. Något man i utskicket påpekar skulle vara en förlust för både Youtube och de som ansvarar för kanalen.

Runt 100 kronor för både Youtube och Music Key

Youtubes nya prenumerationstjänst sägs få namnet Youtube Red och ska enligt samma uppgifter komma med en månadsavgift på 10 dollar, motsvarande runt 100 kronor inklusive moms. Vilket låter som en nästan överraskande låg kostnad med tanke på att de senaste uppgifterna talar för att Youtube i detta paket även bakar in musiktjänsten Music Key. En tjänst som låter användaren lyssna på strömmad musik utan annonser eller för den delen en konstant internetuppkoppling.

Om Youtube kommer att rulla ut sin nya prenumerationstjänst på alla marknader samtidigt eller endast fokusera på den amerikanska i inledningen är oklart, likaså vad den exakta kostnaden skulle bli för svenska prenumeranter.

Källa: Hexus, Recode

Relaterade artiklar

 

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Per lunqvist-Tjalve-Oldvikingschool Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Robin Larsson
Medlem
Robin Larsson

Varför då? Inte direkt så att Youtube utvecklas efter konsumenternas önskemål. Snarare tvärtom. Vill de att besegra Adblockers så får de helt enkelt sluta upp med sina dumheter när det gäller prenumerationer. Vill inte se Taylor Swift, Pewdiepie och Nicki Minaj när jag går in på http://www.youtube.com utan istället de som får mig att återkomma till sidan dag efter dag. Jag kommer fortfarande besöka sidan med adblocker på, och sedan ladda upp spellistor med filmskapare jag vill stötta för att sedan låta reklamen visas. Inte det heller är helt optimalt då nu slänger de ibland in dubbla reklamer mellan videoklippen… Läs hela »

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

jag har en ide. Alla som kör Android får det utan extra kostnad 😀

Per lunqvist
Gäst
Per lunqvist

[quote name=”-Tjalve-”]jag har en ide. Alla som kör Android får det utan extra kostnad :D[/quote]

Hade varit jävligt smart om det var gratis på Android enheter.