I enighet med tidigare uppgifter kommer Youtube nu börja erbjuda en betaltjänst för den som vill slippa reklam i sina videoklipp. Den nya tjänsten Youtube Red innebär dock mer än att du bara slipper reklamavbrott; för en månatlig kostnad får du även tillgång till Youtubes musiktjänst och möjligheten att spara videoklipp för offlinevisning på din mobila enhet.

Att Google skulle börja erbjuda en betaltjänst för Youtube har varit på tapeten länge vid det här laget, och den här månaden är det till slut dags för en skarp lansering. Den nya tjänsten heter Youtube Red och ger användaren tillgång till flera fördelar och extrafinesser, där den absolut största nyheten är att alla videoklipp kan strömmas helt reklamfritt.

¨

Tjänsten kommer kosta 99 kronor i månaden och även innebära att mobilanvändare kommer kunna spara videoklipp lokalt för uppspelning offline, en finess som efterfrågats länge och som tidigare har krävt tredjepartsapplikationer utan officiellt stöd från Google. Månadsavgiften innebär även att du får tillgång till Youtube Music, som är Googles nya tjänst för att distrubera musikvideos, och tillgång till musikstreamingtjänsten Google Play Music – prenumererar du på Youtube Red får du tillgång till Play Music och vice versa.

Lanseringen sker globalt den 28 oktober världen över, och det är oklart hur tjänster som Adblock kommer påverkas av lanseringen – det är inte omöjligt att Google kommer slå ner hårdare mot Adblock-användare när det blir ett tydligare hot mot en ny, potentiellt stor inkomstkälla.

Källa: Google

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid