Även mobila användare kan nu njuta av höga bildfrekvenser på Youtube. Efter en lyckad lansering av 1080p 60 på Youtube för datorer lanseras nu samma stöd för Android och Ios-enheter. Stödet finns bara i Youtubes app och inga andra mobila plattformar har ännu stöd men om du har en enhet som når upp till kraven kan du börja titta nu.

Youtube har länge satsat på att höja kvalitén på videos som kan laddas upp och visas på videotjänsten. Under slutet av förra året kom officiellt stöd för 60 bilder per sekund i Full HD-upplöst video. Inte särskilt långt senare kom stöd för 4K 60p och nu finns till och med stöd för 8K i 360 gradersvideos. De 8K-upplösta klippen är visserligen så gott som omöjliga att spela upp i sin fulla upplösning men är bra exempel på Youtubes satsningar på höga upplösningar och höga bildfrekvenser. Nu tar Youtube sina satsningar på bildkvalitet till mobiltelefoner.

60 ersätter 30

Alla användare av moderna Android- och Ios-enheter som också har den senaste versionen av Youtubes app för de respektive plattformerna kan nu välja att se på videos med hög bildfrekvens. När en användare väljer att visa en video som spelats in med 60 bilder per sekund kan den nu välja att visa alla bilder, precis som de fångats. Användare får lustigt nog ingen möjlighet att se på videon i hög upplösning men i bara 30 bilder per sekund, men detta kan knappast ses som en nackdel för de som tycker att fler bilder per sekund alltid ger en bättre upplevelse. De användare som dock inte har tillräckligt högupplösta skärmar kan fortfarande välja att gå ner i bildupplösning, ner till 720p, men behålla antalet bilder. Under 720p är det 30 bilder per sekund som gäller.

För dig som undrade kan vi också nämna att videos med 50 bilder per sekund också kan visas i mobilen. Detta inkluderar alltså alla videos från Nordichardware.

Källa: Google Plus (Youtube Creators)

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LoppanHSNELLHEST Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
SNELLHEST
Gäst
SNELLHEST

Alltså snälla ni… iPhone och iOS. Väldigt oproffsigt av er att VARJE gång skriva fel.. ni kan lika skriva allt med versaler eller små bokstäver. Seriöst, vad störande!

LoppanH
Medlem
LoppanH

Jag tycker ni kan skriva som ni känner för bara man förstår vad ni menar 🙂