Nu ger sig Xtrfy in i superlätta datormus-matchen med Project 4 som sägs kunna erbjuda gamingprestanda och en bättre design för högerhänta.

Xtrfy Project 4 är inte först in i trenden med superlätta möss. Den ganska lilla tillverkaren Finalmouse kan sägas ha startat trenden med ett fåtal släpp av möss som sålts i omgångar. Under Computex 2019 tog vi också en titt på Cooler Master som är en av de första etablerade datortillbehörstillverkarna som introducerar en superlätt mus. MM710 och MM711 ska bli världens lättaste datormöss. Xtrfy Project 4 har inte riktigt samma tydliga fokus på vikt. Med en uppskattad vikt på 65 gram är planen visserligen att Project 4 ska bli otroligt lätt. Fokus ligger dock snarare på prestanda och design.

Spelprestanda med Pixart-sensor

För bra prestanda har Xtrfy tagit hjälp av en Pixart 3389-sensor. Det råkar vara exakt samma sensor som Cooler Master använder i sina nya möss. I likhet med Cooler Master lyfter Xtrfy upp sensorn som en utmärkande egenskap som gör Project 4 bättre än tidigare lätta möss.

Design är den andra stora fokuspunkten för Project 4. Medan både Finalmouse och Cooler Master har relativt tvåhänta designer är Project 4 specifikt designade för högerhänta. Det är givetvis synd för vänsterhänta men Xtrfy menar att det ska ge ökad komfort för högerhänta. Hur ergonomisk Project 4 verkligen är återstår att se men designen är definitivt en av ganska få tydliga skillnader i jämförelse med till exempel MM711 från Cooler Master.

Superlätt men inte lättast

Project 4 kommer att ha RGB-belysning. Det utökar vikten till viss del. Cooler Masters två modeller skiljer sig till exempel bara genom RGB-belysning och skiljer då fem gram i vikt. Med en total vikt på 65 gram ligger Xtrfy Project 4 även bakom Finalmouse Air58 som väger 58 gram. Med den ihåliga designen och den ändå ovanligt låga vikten tillhör Project 4 ändå defintivt den nya klassen av superlätta datormöss.

Project 4 kommer inte att lanseras förrän i höst och de exakta detaljerna om musen är fortfarande inte helt spikade. Xtrfy nämner till exempel att vikten på 65 gram är en ”förväntad vikt” och påpekar att ”förändringar kan förekomma”. Presentationen sker med andra ord tidigare än vanligt, troligen i ett försök att hoppa på en het ny trend. Vad som än händer med Project 4:s specifikationer och design fram till i höst, lär Xtrfy ändå bli en av de första tillverkarna att hoppa på den nya trenden med superlätta möss.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid