Xigmatek lanserar ny en ny modell av sin CPU-kylare Dark Knight och uppföljaren kommer i två olika utförande – mattsvart eller frostigt vit finish. En distinkt skillnad från den svarta nickelplatterade föregångaren. Grunddesignen är samtidigt snarlik med tre rejäla värmeledningsrör i direktkontakt med processorn och en slimmad design.

Aluminiumflänsarna och värmeledningsrören på Dark Knight II täcks av en kermamisk beläggning som sägs ska skapa en större yta för värmen att transporteras från, vilket också ska ge kylaren dess karaktäristiska matta färg. Det återstår att se om denna beläggning har någon positiv inverkan på temperaturerna vilket tillverkaren alltså hävdar.

Måtten på kylaren lyder 120 (B) x 50 (D) x 159 (H) millimter och är förhållandevis slimmad i sin design där endast den 140 millimeter stora kylfläkten sticker ut över kringliggande komponenter. Vikten landar på 406 gram utan fläkt och kylaren är specificerad för en processoreffekt på 160 watt.

Kylaren har en kopparbas där tre stycken 8 millimeter tjocka värmeledningsrör leds upp genom aluminiumfläsarna till dess keramiska yta. Likt sin tidigare modell väljer Xigmatek att fortsätta med H.D.T (Heat-pipes Direct Touch). Detta är något man känner igen väl från andra populära kylare som Cooler Master Hyper 212 EVO. Kortfattat har värmeledningsrören en slät yta och därmed direktkontakt med processorn.

Fläkten som skeppas med kylaren är en 140 millimeter Xigmatek XAF LED 4-pins PWM-fläkt. Den har ett luftflöde på 90,3 CFM med en max ljudnivå på låga 18 decibel. Fläkten i sig har ett svart hus med semitransparenta blå fläktblad och har en rotationshastighet på 800 till 1 200 RPM.

Xigmateks nya CPU-kylare ska finnas i butiker inom kort och stödjer alla de senaste processorplattformarna för Intel och AMD. Prislappen väntas landa på runt 500 – 600 kronor.

Källa: Xigmatek

Relaterade artiklar:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid