Partnertillverkaren tros XFX förbereda minst en variant av AMD:s nyligen avtäckta grafikkort RX 5500 för mellansegmentet och nu ser det ut som att modellen XFX Radeon RX 5500 Thicc II har fastnat på bild innan dess officiella lansering.

AMD:s Navi-baserade familj har växt ytterligare med de nyligen avtäckta grafikkortsmodellerna Radeon RX 5500 för stationära datorer och Radeon RX 5500M för bärbara datorer. När det kommer till modellen för stationära datorer var det till en början endast OEM-partners som bekräftat använda sig av modellen. Nu har dock vad som tros vara en partnertillverkad modell från tillverkaren XFX hittats på bild.

XFX Radeon RX 5500 Thicc II

Bilderna på denna grafikkortsmodell från XFX som förväntas vara en variant av RX 5500 kommer med kylardesignen Thicc II. Sett till strömförsörjningen handlar det om en ensam 8-pin kontakt.

Kylardesignen skiljer sig från Thicc-serien för grafikkortsmodellerna RX 5700 och RX 5700 XT. Medans de redan lanserade varianterna kommer med en svart skrud utsmyckad med kromade detaljer har XFX valt att köra på ett helsvart färgschema för denna kommande modell.

De bildanslutningar som kan skådas på dessa bilder inkluderar två DVI-D, en HDMI och en Displayport-anslutning.

När det gäller de exakta specifikationerna för XFX Radeon RX 5500 Thicc II är det flera aspekter som i skrivande stund inte är bekräftade. AMD:s Radeon RX 5500 kommer i sitt basutförande med 1 408 streamprocessorer och fyra eller åtta gigabyte GDDR6-minne vid 14 Gbps över en minnesbuss på 128-bit. När det kommer till grafikprocessorns klockfrekvenser kan det mycket väl handla om ökade frekvenser från fabrik. Detta är dock något som XFX i inte har klargjort i skrivande stund.

Frågetecken runt pris och lansering

Det återstår även när XFX Radeon RX 5500 Thicc II kan tänkas hitta sin väg ut till konsumenter sugna på den nya grafikkortsmodellen för mellansegmentet. Vilket riktpris XFX variant kommer att bära är också det fortsatt okänt. AMD har bekräftat att partnertillverkade varianter kommer att dyka upp under årets fjärde kvartal, vilket inleddes vid månadsskiftet från september till oktober.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid