Efter hård kritik mot AMD:s referenskylare på Radeon RX 480 vänder vi blicken mot tredjepartslösningarna, där vi nu fått se detaljerade bilder på XFX:s egendesignade variant.

När vi testade AMD:s nya mellanklasskort Radeon RX 480 tidigare den här månaden var kylaren en av de punkter som fick mest kritik. Den förhållandevis högljudda kylaren är underdimensionerad och klarade inte av att hålla nere temperaturerna med låg ljudnivå, någonting vi hoppas att tredjepartsalternativen kommer klara av bättre.

XFX:s lösning heter Double Dissipation, en tvåfläktslösning som bygger på vidare på tidigare kylarlösningar med samma namn. Nu har Quazarzone kommit över bilder på Double Dissipation-varianten av RX 480 från flera vinklar, dels på kortet som helhet och dels på kylarlösningen frikopplad från kortet.

Totalt syns fyra värmeledningsrör i koppar, anslutna till en rejäl kylfläns. Vi kan även se spänningsdelen med sex faser, med en 8-pins strömförsörjning. Kortets exakta klockfrekvenser framgår inte, men enligt källan rör det sig om en fabriksöverklockning till norr om 1 300 megahertz.

Prissättningen är fortfarande oklar, men kortet förväntas lanseras redan under den kommande veckan.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Kaleid

Synd att man har fått vänta så länge på dessa sortens kort.

Medlem
Olle P

Ska bli spännande att se var dessa tredjepartskort hamnar gällande effektförbrukning och strömfördelning. 8-pinkontakten antyder att inte heller XFX lyckats komma stadigvarande under 150W.