Radeon R9 390X väntas bli AMD:s nya flaggskepp på grafikkortsmarknaden och sägs enligt rykten få sin lansering lagom till datormässan Computex i början av juni månad. Hittills har vi inte sett några fysiska spår av AMD:s nya Fiji GPU eller kortet som ska bära kretsen men nu publiceras bilder på vad som sägs vara XFX Radeon R9 390 Double Dissipation.

XFX är en av AMD:s närmaste grafikkortspartners och det skulle inte vara helt överraskande att tillverkaren var tidigt ute med konsumentversioner av AMD:s nya grafikkort. De bilder som nu publicerats på ett kinesiskt forum kommer utan några detaljerade uppgifter och avslöjar inga direkta specifikationer mer än vad vi kan läsa till oss av kretskortets bestyckning.

Grafikkortets kretskort ser ut att vara ganska bastant och möjligtvis något högre än traditionella referenskort då kretskortet växer upp något över I/O-panelens slut. På den övre långsidan ser vi även en 8-pins samt en 6-pins strömkontakt som pekar på en energiförbrukning som inte överstiger 300 watt.

I de lågupplösta bilderna kan vi även skönja vad som ser ut att vara en vippbrytare för att  växla mellan olika BIOS samt dubbla DVI-anslutningar – övriga bildskärmsanslutningar har däremot inte identifierats.

Radeon-R9-390

Då det i dagsläget inte finns några bilder av baksidan av kortet är det svårt att säga mer om dess minnesbestyckning som varit en brinnande punkt i ryktena om AMD:s nya Fiji GPU. I en av bilderna kan vi skönja något som liknar en extra monteringsplatta mellan den stora grafikkortskylaren och GPU men det finns ingen skymt av några minneschip.

Grafikkortets kylare är XFX egen design med två stora 100 millimeter fläktar samt en heltäckande design med rejäla värmeledningsrör i koppar samt en större aluminiumfläns segmenterad i minst två sektioner.

Radeon-R9-390_1

Radeon R9 390 utan X

Det annars mest uppenbara är namnet på grafikkortet som lyder XFX Radeon R9 390 Dobule Dissipation. Skulle bilderna vara äkta och tidigare rykten stämmer kan detta vara instegsmodellen av AMD:s nya Fiji GPU. Det fullfjädrade flaggskeppet Radeon R9 390X sägs få en Fiji XT GPU med 4 096 streamprocessorer och 4 eller 8 gigabye HBM-minne. Om Radeon R9 390 blir en Fiji Pro-variant med färre streamprocessorer eller helt enkelt är det nya namnet på AMD:s flaggskepp är ännu oklart.

Obekräftade bilder ska alltid tas med en nypa salt men skulle bilderna vara äkta bör det betyda att lanseringsdatumet i början av juni mycket väl kan uppfyllas.

Källa: Wccftech

Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid