Small preview image

Enligt AMDs egen tidsplan ska vi under det fjärde kvartalet få se de första grafikkorten med dubbla Cypress GPUer. Kortet som utvecklats under namnet Hemlock kommer att lanseras som Radeon HD 5970. Sitt namn till trots kommer grafikkretsarna vara klockade på samma nivå som Radeon HD 5850. Men en standardklockfrekvens på 725MHz per GPU är inte tillräckligt för alla och idag har vi fått reda på att tillverkaren XFX direkt kommer att presentera ett överklockat Radeon HD 5970 i sin Black Edition-serie.



Grafikkortets exakta lanseringsdatum är inte spikat men redan i slutet av månaden ska man vara redo att presentera sitt nya kort, då XFX även väntas släppa ytterligare Black Edition-modeller.


Både Radeon HD 5850 samt 5870 väntas komma som Black Editions och det med spetsade klockfrekvenser direkt från fabriken. Vart XFX lägger ribban är oklart men att nå högre klockfrekvenser är nog tillverkarens minsta problem då tillgängligheten på Cypress GPUer är mycket dålig och kommer så vara ända fram tills nästa år.



Vi har även pratat med andra tillverkare om deras planer för Radeon HD 5970 och minst en annan stor tillverkare väljer att ligga lågt just på grund av tillgänglighetsbristen på GPUer. Kortdesigner ska redan vara spikade, men man anser att bristen på Cypress GPUer är så pass stor att Hemlock endast kommer bli ett luftskepp de första månaderna.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments