Small preview image

Vi kunde under gårdagen presentera de första bilderna av XFX 5970 4GB EF 6 Black Edition Limited som i ett dokument från grafikkortstillverkaren gav flera tunga slag mot NVIDIAs nya Fermi-grafikkort. Tidigare i år kunde vi dementera de uppgifter som antydde att XFX och NVIDIA skulle bryta sitt långvariga samarbete och trots de hårda ordalag som vi såg i dokumenteringen för XFX specialversion av Radeon HD 5970 är man fortfarande en partner till NVIDIA, även om relationen är betydligt frostigare än tidigare.



Vi har dykt lite djupare i relationen mellan NVIDIA och XFX för att försöka få en bättre bild av hur deras samarbete ser ut för framtiden.


Våra välinformerade källor bekräftar att NVIDIA beslutat att sätta XFX i frysboxen med sin nya Fermi-generation. Man har inte klippt av XFX som partner, då tillverkaren fortfarande inbringar fin försäljning på flera marknader, men XFX kommer inte att få möjlighet att sälja Fermi-baserade grafikkort till en början. NVIDIA har valt att istället prioritera andra partners, något som bevisligen gjort XFX irriterade.



XFX 5970 4GB EF 6 Black Edition Limited presenteras som en Fermi-dödare


Det hör till saken att XFX säger sig sitta på fullt färdiga Fermi-lösningar, även med egenutvecklad layout, där man helt enkelt bara fattas GPU:er. Något NVIDIA inte är beredda att förse dem med i dagsläget.


Hur länge NVIDIA håller igen på sina Fermi-kretsar återstår att se, men XFX verkar onekligen vara säkra på sin sak och satsar benhårt på sina AMD-lösningar undertiden.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid