Small preview image

XFX har varit en av Nvidias närmaste partners i snart 10 år men samarbetet som startades redan 2001 har de senaste dagarna ryktats vara på väg att få ett slut. Rykten började spridas om att Nvidia beslutat sig för att klippa banden till den europeiska grafikkortstillverkaren när man rensar ut bland sina partners. Efter att själva rotat djupare i frågan har vi fått nya uppgifter som säger motsatsen, att XFX inte bara är en av Nvidias fortsatta partners, utan att man redan jobbar på Fermi-baserade grafikkort.



Uppgifterna som kommer från mycket trovärdiga källor menar att ett långvarit samarbete som det Nvidia och XFX arbetat fram inte kommer att avslutas i första taget. Med ett trettiotal olika Nvidia-baserade grafikkort i sortimentet är XFX fortfarande en viktig partner.


XFXs framgångar med sin satsning på AMDs ATI Radeon-serie av grafikkort har garanterat satt viss prägel på förhållandet med Nvidia. Men man är långt ifrån den enda tillverkare som tillverkar kort från båda lägren och ska vi tro på de senaste uppgifterna, som fortfarande inte är bekräftade av XFX eller Nvidia, kommer man så vara även inom den närmsta framtiden.


Detta är givetvis goda nyheter för oss konsumenter som får fler alternativ på marknaden, samtidigt som det även står klart att utvecklingen av Fermi går åt rätt håll.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid