XFX Europe såg under 2008 hur AMD fick vind i seglen och efter ytterligare Fermi-förseningar beslutade sig grafikkortstillverkaren för att hoppa på det röda tåget. XFX blev snabbt ett trumfkort för AMD och en nära partner, medan NVIDIA direkt tog avstånd mot vad företaget såg som ett svek.

XFX sjösatte en större flotta av grafikkort baserade på Radeon HD 4000-serien och har sedan 2009 gått från klarhet till klarhet med sina AMD-baserade grafikkort. Under tiden har man fortsatt att sälja NVIDIA-baserade modeller, men endast med äldre kretsar då NVIDIA vägrat skicka några Fermi-baserade lösningar till XFX, samtidigt som NVIDIA sägs pratat med partners om att inte arbeta tillsammans med XFX.

Nu inför lanseringen av AMD Radeon HD 6000-serien och XFX:s tredje generation AMD-kort kommer så besked från tillverkaren att man helt slutar sälja grafikkort med NVIDIA:s grafikkretsar. Trots att NVIDIA lanserat fyra olika serier av Fermi har XFX Europe inte sett röken av några kretsar och man beslutar sig nu för att satsa helhjärtat på AMD istället.

xfx.gtx295
XFX senast, och sista, flaggskepp med NVIDIA-kretsar hette GeForce GTX 295

För konsumenter kommer detta knappast medföra några märkbara förändringar och XFX Europe bekräftade direkt till NordicHardware att man kommer fortsätta ge support och garanti för sina tidigare kunder. Men att försäljningen av NVIDIA-lösningar upphör helt denna veckan.

XFX säger sig ha stora planer för AMD Radeon HD 6000-serien, men kan av förklarliga skäl inte avslöja några detaljer kring detta riktigt ännu. Inom en dryg veckas tid lär vi veta mer om de första korten baserade på AMD Barts, Radeon HD 6870 samt HD 6850.

Vi väntar på mer detaljerade kommentarer från både XFX och NVIDIA under dagen.

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
BogeythisTempelAnton Karmehed=TWP=WOLF Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
zowix
Medlem
zowix

Lika bra det när de inte ens levererar deras senaste kretsar.
Tror den största förlusten går till NVIDIA.

Svensken
Medlem
Svensken

XFX lämnar ett sjunkande skepp. Såvida inte Nvidia kan överraska oss alla med nya kort nu till HD6000 lanseringen. Hoppas Nvidia hittar tillbaka igen vi behöver konkurrens.

flopper
Medlem

Nvidia lär inte ha något på minst ett år framåt, 2 generationer innan de lär få ordning på sin produkt serie.
Fermi var sen och är dyr i tillverkning, varm, och de får verkligen dra en kanin ur deras bak för något framöver.

=TWP=WOLF
Gäst
=TWP=WOLF

Dear nVidia. You are the last one to talk about deception regarding XFX! Or have you forgot the biggest customer scam year 2009? Well let me remind you! [b]nvVidia fakes Fermi boards at GPU Technology Conference 2009[/b].[url]http://www.semiaccurate.com/2009/10/01/nvidia-fakes-fermi-boards-gtc/[/url] He Who Live In Glass Houses Should Not Throw Stones! Sincerely, =TWP=WOLF. PS. Jag skrev på engelska med förhoppning att det når nVidia och det vore inte första gången i så fall. För när det kom till ytan vad som skett på GPU Technology Conference 2009 så skrev jag som före detta lojal nVidia kund ett bestämt mejl med väl valda ord till… Läs hela »

Tempel
Medlem
Tempel

Snacka om att bränna sina broar. Vilka företga vill i framtiden vara nVidia only? Med risk att helt hamna under isen när Jen-Hsun behandlar dom så och inte har nått att erbjuda till dom.när det strular?

this
Medlem
this

Tycker ändå nVidia har betett sig som en lite barnunge, bara för att XFX försöker säkra sina inkomster som vilket företag som helst, så väljer man att frysa ut dem för att de inte var tillräckligt lojala. Det finns ju hur många andra grafikkortstillverkare som helst som tillverkar för båda parterna men jag tror nog att det ligger något mer bakom denna dispyt som vi inte vet om.

Bogey
Medlem
Bogey

Nvidia ”-leker du med de andra barnen, så får du inte vara i min sandlåda”