Intels utvecklarenhet Xe DG1 har nu körts genom det syntetiska prestandatestet 3DMark Fire Strike. Enheter är inte menad att hitta sin väg ut till konsumenter vilket kan vara bra då resultaten ligger på samma nivå som äldre instegsgrafikkort.

Intels Xe-baserade grafikenhet DG1 är inte något vi kommer få se på butikshyllorna. Enheten är till för utvecklare att kunna anpassa och optimera sina produkter efter Intels kommande Xe-arkitektur för grafiklösningar.

Likväl har denna utvecklarenhet nu dykt upp i databasen för det syntetiska prestandatestet 3DMark Fire Strike. Enheten som tros innehålla 96 beräkningsenheter och antingen tre eller sex gigabyte videominne står sig väl mot integrerade grafikkretsar. Däremot har den svårare att fightas med diskreta grafikkort från både Nvidia och AMD:s instegssegment.

De testresultat från Fire Strike letades fram av Tum Apisak och visar att Xe DG1 tillsammans med en processor i form av en Intel Core i9-9900K når en poäng på 5 538. Något som lägger den i nästan samma nivå som Geforce GTX 1050. Ett flera år gammalt instegskort från Nvidia.

Xe-arkitekturen som förväntas göra premiär i Intels Tiger Lake-processorer visar dock att Intel kan komma att ge AMD:s APU-enheter en utmaning. Trots att den enhet som testats i Fire Strike inte kommer nå konsumenter visar det goda förutsättningar för Xe. Denna enhet är även baserad på Xe-LP (Low-power) med Xe-HP (High-Performance) och HPC på ingång.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Arne Berg

Om jag inte minns fel så är väl denna enhet ungefär vad vi kommer få inbyggt i processorer så är ju inte så kasst med tanke på detta, är ju inte samma som kommer säljas till konsumenter direkt. Ser fram mot att se vad det blir av detta