Trots att spelkonsolen är knappt ett år gammal sägs en uppdaterad version av Xbox Series S släppas nästa år. Denna gång med en uppdatera APU baserad på sex nanometers tillverkningsteknik.

Enligt Youtube-kanalen Moore’s Law Is Dead planerar Microsoft att uppdatera både Xbox Series X och Series S. Detta trots att de i skrivande stund först lanserades för mindre än ett år sedan. Den nya upplagan av Series X sägs dock inte landa på butikshyllorna förrän någon gång under år 2023. Nya Xbox Series S däremot sägs vara mycket närmare lansering.

Den stora skillnaden i nästa Series S hävdas bli att man tar den APU-enhet från AMD som driver systemet idag och förnyar den något. Bland annat sägs den flyttas över till och baseras på sex nanometers tillverkningsteknik. Den sägs även få fyra extra beräkningsenheter aktiverade. Något som skulle innebära att Series S kan erbjuda 24 beräkningsenheter istället för 20. Även klockfrekvensen på grafikdelen uppges ökas vilket tillsammans med de andra förändringarna ska kunna erbjuda upp till 50 procent högre prestanda.

Huruvida Microsoft faktiskt planerar några nyversioner av sina konsoler återstår att se. Även Sony har ryktats förbereda en slags Playstation 5 Pro-modell för att försöka knipa en större del av marknaden. Högre presterande spelkonsoler från Microsoft skulle i så fall vara ett smart drag för att möta en sådan Playstation-modell. I dagsläget är detta endast rykten däremot så en nypa salt rekommenderar som vanligt tillsammans med den obekräftade informationen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid