Microsoft har alldeles nyligen avtäckt sin kommande spelkonsol Xbox Series S officiellt. Nu har ännu en läcka relaterad till spelkonsolen inträffat och pekar mot att det rör sig om raytracing, 1 440p-upplösning vid upp till 120 FPS, specialtillverkad SSD-enhet och mer inuti enheten.

För bara några timmar sedan bestämde sig Microsoft för att officiellt avtäcka spelkonsolen Xbox Series S. Detta efter att den dykt upp i en läcka där dess design och prislapp röjdes tidigare än företaget hade hoppats på. Nu har Xbox-skeppet börjar läcka ännu en gång. Det rör sig om ytterligare marknadsföringsmaterial som pekar ut konsolens tänkta prestandaområde samt de tekniker den kommer att bistå användare med.

Tidigare rykten menade att konsolen skulle rikta in sig på spelande i 1 920 x 1 080 pixlars upplösning. Dock pekar det nyligen läckta materialet att det i själva verket rör sig om 1 440 x 2 560 pixlar med upp till 120 bildrutor per sekund (FPS) som är den prestandanivå Microsoft tagit sikte på. Detta är dock något som sannolikt inte kommer att vara tillgängligt i alla speltitlar och mer krävande spel drar generellt ned på upplösning och bildfrekvens för att inte behöva tumma på grafiken.

Utöver detta ser vi även stöd för de stora snackisarna inom speltekniker. Det vill säga Raytracing, Variable Refresh Rate (VRR) och Variable Rate Shading. Materialet bekräftar också att konsolen i sig kommer att vara heldigital, vilket innebär att den inte kommer att utrustas med någon skivläsare. Således kommer alla spel och annan media behöva införskaffas online.

Konsolen ska även komma med en specialtillverkad SSD-enhet, precis som syskonet Xbox Series X. Hos Xbox Series S rör det sig om 512 gigabyte lagringsutrymme. Huruvida det rör sig om samma specifikationer på konsolernas lagringsenheter framgår dock inte.

Ovanstående video som läcktes via Twitter nämner även hur S-seriens konsol blir cirka 60 procent mindre sett till det fysiska jämfört med syskonet Xbox Series X.

Microsoft har bekräftat konsolens prislapp på 299 dollar. Däremot har vi inte fått något exakt lanseringsdatum bekräftat i dagsläget, vi har endast ”november 2020” som lanseringsfönster.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid