Microsoft håller sitt löfte om Dolby Vision-stöd hos sina senaste spelkonsoler som nu börjat kunna testa den HDR-standarden tillsammans med kompatibla TV-apparater.

Användare av Microsofts senaste generation av spelkonsoler har nu fått möjligheten att nyttja Dolby Vision HDR istället för HDR10 i speltitlar. Hemsidan Forbes rapporterar att användare kunnat spela med Dolby Vision på kompatibla TV-apparater efter att en testuppdatering för konsolernas Alfa-ring börjat skickas ut.

Först troddes det endast vara en handfull speltitlar som hade stöd för HDR-standarden. Däremot verkar det efter mer testande av användare som att alla HDR-kompatibla spel kan använda sig av Dolby Vision på en kompatibel TV. I dagsläget ser det även ut som att funktionen endast är tillgänglig med 4:2:2 och 60 Hz-signaler.

Således verkar det vara konsolerna i sig som applicerar det nya HDR-systemet för användare med kompatibla TV-apparater. Det är inte bara speltitlar vars motorer kommer med stöd för Dolby Vision som ser ut att kunna dra nytta av systemet. Då det rör sig om endast ett teststadie för tekniken kan det dock komma att bli märkbara skillnader i kvalitet och funktionalitet mellan generella HDR-titlar och de med faktiskt Dolby Vision-stöd. Detta är dock något som återstår att se.

Xbox-spelare som är en del av Alfa-ringen ska ha rapporterat bättre ljusstyrka, svärta och färgmättnad när Dolby Vision har använts. Det har även kommit rapporter om att funktionen når upp mot 1 250 nits ljusstyrka när det kommer till highlights till skillnad från de 800 nits den existerande HDR-implementationen erbjuder.

Exakt vilka skillnader systemet kommer att erbjuda när det väl blir dags att implementera stödet hos samtliga enheter av Xbox Series X/S är något tiden får visa. Microsoft har inte bekräftat något lanseringsfönster för denna uppdatering. Däremot spekuleras den nå samtliga kunder under årets första halva. Förutsatt att ett minimalt antal problem upptäcks av Microsoft eller de som deltar i spelkonsolernas testring.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Stefan Berg Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Stefan Berg
Medlem
Stefan Berg

WoW, det här är något som kan få Playstation att vara orolig för deras försäljning. Denna teknik är verkligen fantastisk. Nu kan du spela samma spel på två skärmar vilket definitivt kommer att vara mycket bekvämare för spelare. Nu bör killar från kontor Bergen fundera på att uppdatera sitt lekrum))))