Men Sonys uppgraderade Playstation 4 Pro färskt i minnet förbereder Microsoft sitt svar. På torsdag avtäcks Xbox Scorpio, storebror till nuvarande Xbox One.

Microsoft har sedan förra året öppet bekräftat att en ny, kraftfullare version av Xbox One har varit på ritbordet. I likhet med Sonys motsvarighet, Playstation 4 Pro, innebär det en vidareutveckling av den nuvarande plattformen, men med en uppgraderad systemkrets och bibehållet stöd för äldre spel.

Medan Microsoft bekräftade sin nya spelkonsol, med kodnamnet Scorpio, för snart ett år sedan har företaget hållit tillbaka på detaljerna. Men redan innan veckans slut sägs ett nytt avslöjande finnas på agendan.

Xbox Scorpio tar form

Mer specifikt uppger Eurogamer i ett inlägg på Twitter att ett Xbox Scorpio-avslöjande kommer ske på torsdag. Avslöjandet sker i samarbete med Digital Foundry och Microsoft, men vilken typ av detaljer som kommer röjas är fortfarande oklart. Vi hoppas givetvis på detaljerade specifikationer om konsolens uppgraderade processor.

Förutom en kraftfullare processor med flyttalsprestanda på 6 teraflops talar tidigare uppgifter från Microsoft om en minnesbandbredd på 320 GB/s och stöd för spelrendering i 4K.

Klockan 15.00 svensk tid ska informationen publiceras via Eurogamer, så för dig som har en Xbox One i vardagsrummet och har väntat på en uppgradering så är det imorgon torsdag som ska ringas in i kalendern.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid