Ett nytt rykte hävdar att Xbox Scarlett som sägs vara kodnamnet för en konsolfamilj bestående av två modeller nu har blivit halverad med endast den kraftfullare, dyrare modellen kvar.

Microsoft håller i dagsläget på att förbereda nästa generations hårdvara inom spelkonsoler. Det har tidigare ryktats om att vad som går under kodnamnet Xbox Scarlett inte bara bli en enda konsol utan två olika modeller. Dessa ryktas gå under namnen Anaconda och Lockhart med den förstnämnda riktat mot entusiaster och den andra en inte lika kraftfull men billigare modell. I princip skulle dessa kunna jämföras med dagens Xbox One X och Xbox One S. Detta trots att Microsoft själva endast talade om en enda Scarlett-konsol under årets E3-mässa.

Ett nytt rykte har nu kommit från Thurrott som hävdar att det mycket väl kommer att röra sig om endast en spelkonsol under Scarlett-flaggen. Denna påstås bli Anaconda, den andliga efterträdaren till Xbox One X.

Anledningen till Microsofts val att fokusera på en ensam spelkonsol ska enligt hemsidan vara klagomål från spelutvecklare. Problem eller markant ökat arbete för utvecklarna när det kommer till att skapa speltitlar för två olika spelkonsoler med olika hårdvaruuppsättningar ska ha fått Microsoft att ge upp på Lockhart. Flera utvecklare ska ha fokuserat på att få sina titlar att spelas felfritt på Lockhart och sedan anpassat dessa för Anaconda. Något som i sin tur ledde till att flertalet speltitlar inte nyttjade Anacondas fulla prestanda vilket ska vara något Microsoft inte är jättesugna på med tanke på Sonys kommande spelkonsol Playstation 5.

Thurrott hävdar att efter Lockhart lagts på hyllan kommer mer energi läggas på Microsofts tjänst för spelstreaming kallad xCloud.

I vanlig ordning rekommenderas det att rykten tas med en nypa salt. Trots att Microsofts E3-event talade om en ensam Xbox Scarlett-konsol har det ännu inte officiellt bekräftats att det kommer eller inte kommer flera olika konsoler för olika marknadssegment som alla går under samma familjenamn.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
AMD73 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
AMD73
Medlem
AMD73

Jag vill man ska släppa något för 25-30 tusen för simulator av seriösa mått och anordna seriösa tävlingar i F1 och annan motorsport. Bilarna i F1 idag är så fjolligt att jag hellre snart ser simulator tävlingar med riktiga bilar från 70-92 F1 bilar.Tänk vad grymma spel man skulle kunna göra till en riktigt kraftfull. Sedan kan ju man ha dessa konsoler kvar för spela för alla som gillar nintendo spelen. Vi har redan PC för CS och liknande spel. Dags man tar fram något verkligt i spel väg. Finns ju redan men kostar miljon eller så skaffa. Men med… Läs hela »

AMD73
Medlem
AMD73

16-32 kärnig zen 3 med 32 gb drr5 och grafikkort på 300 watt med 16 gb. Sådan konsol för simulator spel hade jag tyckt microsoft kunde släppa. Visst finns PC simulator spel. Men tänk om alla satt med likadana hårdvara och rattar tex. Fan vilken realistisk grafik och fartkänsla man skulle kunna få fram också. Väntat länge på något riktigt bra kul ska komma innan man hinner bli för gammal eller död. 46 i år och inget hänt alls jag önskat i över 20 år. Nintendo och annat skit. Jag köpte PS4 och använde den max 30 min. Snacka om… Läs hela »