Microsoft har bekräftat att man vill ge användare av Xbox Game Pass mer frihet. Detta genom funktioner som att låta användare bestämma vilken lagringsenhet spel ska installeras på och även modifiera spelfiler.

Xbox Game Pass må erbjuda en drös speltitlar till ett förmånligt prenumerationspris. Något som däremot saknas är ett par funktioner som mer eller mindre kan anses vara standard idag. Funktioner som att låta användare installera speltitlar på vilken lagringsenhet de än känner för eller komma åt och modifiera spelfiler.

Detta kommer dock att ändras inom kort. I alla fall för de som är med i Xbox Insider-programmet. En kommande uppdatering ska lägga till just de två tidigare nämnda funktionerna som hittills har saknats på plattformen.

Detta kommer innebära att användare kan säkerhetskopiera sina spel, installera moddar samt installera spelen i vilken mapp de känner för på vilken lagringsenhet de vill. Plattformen i sig kommer även att visa vilka spel som har stöd för moddar direkt på deras produktsidor.

Utöver dessa förändringar lägger Microsoft även till stöd för molnbaserad gaming. Detta ska låta användare som inte lagt vantarna på någon av de nya Xbox-konsolerna möjligheten att spela just konsolexklusiva speltitlar.

Microsoft lovar också att man kommer fortsätta utveckla sin plattform med fler funktioner. Företagets satsning på att sudda ut gränsen mellan PC och konsol börjar verkligen synas. Hur pass Xbox-applikationen på Windows lyckas hålla sig slagkraftig mot jättar som Steam är något framtiden får utvisa.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid