Jag tror inte att Microsoft hade en aning om vad man ”ställde till med” när man lanserade sin spelkonsol Xbox. Det var nog ingen som då insåg vilka potential det fanns i denna PC-wannabe och än i dag dyker det upp nya och förbättrade sätt för att använda Xboxen till allt annat än den tillverkades för.


På Anandtech har man skrivit ihop en guide som tar upp ett flertal olika användningsområden. Den röda tråden i artikeln är att man förlitar sig på Linux som operativsystem, vilket knappast är en överraskning.


Men utöver de ”vanliga” användningsområdena som PC eller Media Center har man gått så långt att man byggt ett stort Linux cluster av 8 st Xbox-konsoler.Detta är knappast något vi ser varje dag och detta Xbox-cluster passar man på att jämföra med workstations-system baserade på Opteron och Xeon-processorer. Man testar clustret i allt från kompilering till 3D-rendering och vad resultaten blir kan ni se i Anandtechs artikel.


”The goal today is to see if we can modify an XBOX successfully to do something useful that we can’t do for the cost of the modification (aside from play XBOX). We will look at a media center, a basic PC and finally, a lot at the possibility of setting our XBOXes up in some sort of cluster, with detailed steps all along the way”


En artikel som med andra ord innehåller mycket intressant information om alternativa användningsområden för den populära spelkonsolen.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid