Microsofts officiella tjänst för att erbjuda kunder specialgjorda Xbox-kontroller kallad Xbox Design Lab har nu gått ut med att tjänsten kommer att ta ett uppehåll fram till någon gång under nästa år.

Xbox Design Lab låter användare själva designa sin Xbox-kontroller och få den gjord av officiella källor istället för att köpa tredjepartskontroller. Kunder kan bland välja färger på knappar, spakar och motiv till själva handkontrollen i sig. Ett sätt för Xbox-spelare att skapa en unik handkontroll utefter sitt eget tycke.

Nu har dock Microsoft gått ut med att tjänsten inom kort kommer att ta en paus. Enligt Microsofts kungörelse kommer tjänsten att ta uppehåll från och med den 14 oktober år 2020 fram till ”2021”. Exakt när tjänsten kommer att bli tillgänglig igen framgår dock inte.

Exakt varför detta uppehåll inträffar framgår inte heller. Däremot kan det mycket väl ha att göra med den stundande lanseringen av spelkonsolerna Xbox Series S och Xbox Series X.

Uppehållet kan vara ett sätt för Microsoft att stöpa om Design Lab för att kunna erbjuda specialdesignade upplagor av den nya generationens handkontroller. Designen där skiljer sig inte jättemycket från dagens Xbox One-kontroller. Microsoft har hållit kvar den numera klassiska Xbox-designen på kontrollerna. Däremot är det vissa skillnader som kan kräva att tjänsten uppdateras av kompatibilitetsskäl.

Den som känner sig sugen på en egendesignad Xbox One-kontroller kan fortfarande komma åt Design Lab via tjänsten hemsida. Efter den 14 oktober blir det däremot att vänta till dess att tjänsten kommer igång igen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid