De eviga kombatanterna på spelkonsolsmarknaden Xbox 360 och PS3 har nu blivit grannat i en något udda chassimodifikation av en användare kallad Timofiend. Tim har publicerat en arbetslogg där han nu visar hur han byggt in de två spelkonsolerna i ett PC-chassi, vilket skapat en dator – som inte är en dator – som låter dig spela Xbox 360 och PS3 samtidigt.

Det Tim saknat i budget och erfarenhet har han vägt upp med envishet och flitigt dokumenterande. Att bygga in marknadens två kraftfullaste spelkonsoler i ett budgetchassi för runt 300 kronor är kanske helgerån för vissa, men ger samtidigt en ganska rolig vinkel på hela projektet.

Byggloggen som publicerats på timofiend.blogspot.com är väl tilltagen och går igenom allt från verktyg, komponenter och problem som dykt upp under arbetets gång. Tim menar att även om bygget på håll kan ses som färdigt finns det mycket att finslipa och det finns fortfarande ett par problem utan färdiga lösningar för. Bland annat hur man leder vidare konsolernas touch-kontroller till chassits utsida. Men även kylningen i systemet som tydligen inte riktigt höll den standard han hoppats – även om detta påverkas kraftigt av användningscenariot.

spelkonsolpc3

”I know this [Kylningen] has been a major issue a lot of people have mentioned. The general opinion seems to be that it will overheat very quickly and easily. I disagree, although running Uncharted 3 and Gears of War 3 on both consoles for hours at a time might not be a good idea.”

Tims spelkonsols-PC är knappast den vackraste skapelse vi skådat, men vi kan inte låta bli att charmas av en ”PC” som låter oss spela både Xbox 360 och PlayStation 3 samtidigt. Hela projektet kan man hitta på timofiend.blogspot.com.

spelkonsolpc3

spelkonsolpc

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Dr.Blue Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Dr.Blue
Medlem
Dr.Blue

Win!