I samband med att Microsoft firar 20 år av Xbox passar man även på att bekräfta en hel drös spel som nu ingår i deras program för bakåtkompatibilitet. Detta tillsammans med tekniker som Auto HDR och FPS Boost.

Microsofts program för bakåtkompatibilitet expanderar nu rejält. Under det livesända eventet för Xbox 20-årsdag bekräftade Microsoft att över 70 spel från originalkonsolen och 360-eran har blivit tillgängliga för Xbox Series X/S-användare.

Bland spelen hittar vi till exempel spelserierna Max payne och F.E.A.R. Vi ser även att hela spelserien Skate nu finns tillgänglig hos de nya konsolerna då Skate 2 nu lagts till i programmet. Microsoft lägger också till en rad klassiker från den första generationens Xbox som Star Wars: Jedi Knight II, Dead or Alive Ultimate samt Otogi-serien.

Av dessa 70-nånting spel som blivit tillgängliga är det långt ifrån alla som får ta del av tekniken FPS Boost. Tekniken har nu blivit tillgänglig för endast elva speltitlar där den inte varit tillgänglig tidigare. Dessa inkluderar G.E.A.R, Binary Domain och Nier. Tekniken kommer även till flera speltitlar som redan finns i programmet. Speltitlar som Fallout 3, Fallout New Vegar, Dead Space, Alan Wake och The Elder Scrolls 4: Oblivion.

Även om FPS Boost inte landar hos samtliga titlar som nu ingår i programmet för bakåtkompatibilitet har Microsoft däremot lovat att alla kompatibla spel från första generationens Xbox får ett lyft i upplösning. Alla spel från denna era som ingår i programmet ska kunna köras i 4K-upplösning på den senaste generationens konsoler.

Slutet för Xbox bakåtkompatibilitet

Listan över äldre speltitlar Microsoft gjort tillgängliga för dagens spelkonsoler är relativt lång. Denna kommer dock inte att expandera i framtiden. På grund av tekniska och licenseringsproblem blir denna uppsättning den sista uppdateringen till Microsofts program. Således får den som gått och väntat på bakåtkompatibilitet för en specifik speltitel som inte lagts till i programmet ännu hitta något annat sätt att avnjuta spelet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid