Trots fortsatt stöd för sockel AM4 kommer moderkort med styrkretsen X570 från AMD inte att vara kompatibla med första generationens ”Summit Ridge”-processorer eller ”Raven Ridge”-APU:er.

AMD har precis avtäckt nästa generations konsumentprocessorer. Det rör sig om arkitekturen Zen 2 baserad på 7 nanometers tillverkningsteknik. I samband med den nya processorgenerationen sjösätter AMD även styrkretsen X570.

Trots att det fortfarande handlar om processorsockeln AM4 kommer inte alla existerande processorer och APU-enheter vara kompatibla med den nya styrkretsen.

Den nya generationens processorer kommer att vara kompatibla med moderkort som utrustats med styrkretsarna X570, X470 eller B450. Utöver detta kan de komma att bli kompatibla med moderkort utrustade med styrkretsarna X370 och B350, men detta är upp till individuella moderkortstillverkare att ordna i form av BIOS-uppdateringar. Något som inte alla moderkortstillverkare nödvändigtvis kommer att lägga energi på.

Sett till processorkompatibilitet med styrkretsen X570 rör det sig som tidigare nämnt om Ryzen 3000-serien. Detta tillsammans med ”Pinnacle Ridge”, andra generationens Ryzen-processorer baserade på ”Zen+” samt företagets kommande ”Picasso” APU-enheter. Däremot kommer ”Summit Ridge”, första generationens processorer (Ryzen 1000-serien) och dess APU-enheter (Raven Ridge) inte att vara kompatibla med styrkretsen X570.

Den styrkretsserie med bäst kompatibilitet med AMD:s olika Ryzen-generationer är således 400-serien. Enligt ovanstående bild kan vi se hur styrkretsarna B450 och X470 är kompatibla med allt från första, andra och den kommande tredje generationens processorenheter.

Fler videoreportage från Computex 2019

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid