En kinesisk hemsida rapporterar att AMD ser ut att ha uppgraderat sin Wraith Prism RGB-kylare i smyg genom att lägga till två extra värmeledande kopparrör till dess design för ökad kylkapacitet.

Uppdatering: AMD har nu kommenterat bilderna på den mystiska Wraith-kylaren och menar att de antingen är fejk eller föreställer en piratkopierad kylare vars design kopierats från AMD.

Under gårdagen rapporterade den kinesiska hemsidan XFastest att AMD till synes har uppgraderat sin egenutvecklare processorkylare Wraith Prism RGB. De bilder på denna uppdaterade version av kylaren visar till en början inga större skillnader rent designmässigt. Däremot kan man vid en andra anblick se två extra värmeledande kopparrör.

AMD listar inte någon exakt kylarkapacitet för Wraith Prism på sin hemsida. De processorer som kylaren medföljer sträcker sig upp till TDP-värden på 105 watt (W). Däremot har AMD inte bekräftat exakt hur mycket kylaren i fråga kan klara av.

Det finns inte heller något sätt för konsumenter att veta om det är originalversionen med fyra värmeledande rör eller den uppdaterade versionen med sex rör som medföljer vid ett processorköp. Den förpackning AMD använder för sina Ryzen-processorer ger helt enkelt inte någon översikt av kylaren från utsidan.

Då AMD inte gjort något officiellt uttalande om denna påstådda nya Wraith Prism är det i skrivande stund oklart om den kommer dyka upp på samtliga marknader. Det finns även en möjlighet att dessa bilder helt enkelt är förfalskade och innan bilder från fler nyblivna Ryzen-ägare eller ett officiellt uttalande från AMD lever vi i fortsatt osäkerhet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
n0paxBengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Amd har nu dementerat att dom skulle vara bakom kylaren med 6 st värmerör, något även hemsidan XFastest har snappat upp, länken i er artikel går direkt till dementin.

Ska bli kul att se var detta slutar då det var sagt att den med 6 st värmerör skulle komma ifrån en AMD CPU förpackning med kylare, om så… Vad säger att det var en genuin AMD CPU i förpackningen?
Vi ska inte glömma att AMD derivat av Zen/Ryzen tillverkas i Kina.

n0pax
Medlem
n0pax

Var det inte ett patent som amd hade med ett kinesiskt företag som gjorde att de kunde tillverka ryzen 1. Skulle teoretiskt kunna vara något ifrån en fabrik. Men förekommer mycket falska nyheter.

n0pax
Medlem
n0pax

Hej

Undrar vad. Som har hänt med forumet?
Var ett tag sen jag var här.

Gillar nyheterna här : )