World of warcraft: Warlords of Draenor kommer att finnas på butikshyllorna under november månad och när Blizzard nu släpper de officiella systemrekommendationerna för sin senaste Wow-expansion konstaterar vi att det hänt en hel del sedan originalet lanserades 2004. Bland annat krävs det nu 8 gånger mer ram och lagringsutrymme.

När World of warcraft lanserades i november 2004 var det med förhållandevis resonabla systemkrav. Men trots att spelet än idag drivs på samma grundstomme har Blizzard bytt ut och förändrat stora delar av spelet under årens gång, något som sannerligen både gjort sitt för spelets grafik. Något som även betytt drastiska förändringar i de officiella systemkraven för spelet.

Blizzard har nu presenterat systemkraven för Warlord of Draenor och minimumkraven för expansionen som i november ska tillföra allt från mer avancerade skelettanimationer till mer högupplösta spelkaraktärer skiljer sig markant mot originalets systemkrav.

wowGraphics
Även i jämförelse med senaste expansionen Mists of Pandaria (vänster) är skillnaderna stora i Warlords of Draenor (höger)

Från 256 megabyte till 2 gigabyte ramminne

Medan Blizzard under 2004 bara krävde en processor på 800 megahertz med 256 megabyte ram och 2 gigabyte ledigt lagringsutrymme är motsvarande siffror för Warlords of Draenor drygt en åttafaldig ökning sett till minne och lagring. Förutom en dubbelkärnig core 2 duo processor är det minimumkrav på 2 gigabyte ram och hela 35 gigabyte lagringsutrymme.

Minimumsystemkrav World of Warcraft (2004) WoW: Warlords of Draenor (2014)
Operativsystem Windows 98/ME/2000/XP Windows XP/Vista/7/8
Processor 800MHz eller högre Core 2 Duo 2,4 GHz dual-core
Grafikkort 32MB grafikkort, Geforce 2 eller senare med DX9 NVIDIA GeForce 8800 GT, ATI Radeon HD 4850 eller Intel HD Graphics 3000
RAM 256MB  2GB
Lagringsutrymme 4GB  35GB

De rekommenderade systemkraven för Blizzards senaste expansion är ännu svettigare med 4 gigabyte ram och gärna en senare generations Core i5 eller AMD FX-processor med ett Radeon HD 5870 eller Geforce GTX 470 grafikkort upptill.

World of warcraft är med andra ord fortfarande ett förhållandevis lättdrivet spel men det är samtidigt anmärkningsvärt hur mycket spelet utvecklats sedan den ursprungliga lanseringen för snart 10 år sedan.

Relaterade artiklar

Annons

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
NephelimSharplessMarquzz_AnKaN_Anton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
ChristofferGu
Gäst
ChristofferGu

Intressant att se, men sorry för att vara den, men lästes artikeln igenom innan den publicerades? I brödtexten står det bla. att orginalet släpptes 2014, missade ett s på Warlords, samt lite konstig formulering i slutet. ”Förutom en dubbelkärning core 2 duo processor är det minimumkra på 4GB ram och hela 35GB lagningsutrymme. De rekommenderade systemkraven för Blizzards senaste expansion är ännu svettigare med 4 GB ram”. Är 4GB svettigare än 4GB? xD

Neurop
Gäst
Neurop

Fel minnesmängd i rubriken ”Från 256 megabyte till 2 gigabyte ramminne”

256mb är 16ggr mindre än kravet på 4gb RAM.

Neurop
Gäst
Neurop

Det är snarare så att det står fel i tabellen(m, det ska vara 2GB minimum, 4GB rekomenderat…

_AnKaN_
Medlem
_AnKaN_

Drabbar detta fler än intel atom användare?

Marquzz
Medlem
Marquzz

När jag började spela WoW 2006 hade jag en bättre dator än vad WoD kräver idag 🙂

Sharpless
Gäst
Sharpless

Börjar bli dags att uppgradera datorn, så att man ligger över de rekommenderade kraven. Måste bara komma på hur man gör det utan att få en sur sambo.

Nephelim
Gäst
Nephelim

[quote name=”Sharpless”]Börjar bli dags att uppgradera datorn, så att man ligger över de rekommenderade kraven. Måste bara komma på hur man gör det utan att få en sur sambo.[/quote]

Svaret är skor