World of Warcraft Classic eller ”WoW Classic” som det förkortas har nu anlänt och lanseringen har lamslagit utvecklaren Blizzards servrar och kötiderna kan uppgå till flera timmar för den som vill uppleva WoW som det var förr i tiden.

WoW Classic lanserades under natten till idag och det är bevisligen en högst lyckad lansering. Titeln som är en återlansering av ett onlinespel från år 2004 har överträffat utvecklaren Blizzards förväntningar. Något som har resulterat i tusentals spelare som just nu spenderar upp mot flera timmar i kö för att kunna logga in och sköljas med i den massiva vågen av nostalgi.

En av anledningarna till dessa brutala köer är bland annat att Blizzard innan lanseringen ville se till att den gemenskap som skapas mellan spelare på varje individuell server håller sig stark. Dock har utvecklaren bekräftat att fler servrar har öppnats upp och att fler kan tillkomma i ett försök att korta ner kötiderna.

Enligt hemsidan Wowhead.com är det långt ifrån alla servrar som upplever dessa kötider. Servern Firemaw ska ha cirka 11 400 spelare i kö och den generella kötiden förväntas ligga på omkring 89 minuter. Detta medans servern Flamelash inte har någon kö alls, detsamma gäller för till exempel Gandling, Zandalar Tribe och Hydraxian Waterlords.

Högt intresse även för streams

Under natten var det över en milon tittare som följde sändningar fokuserade på WoW Classic på streamingplattformen Twitch. Intresset håller sig fortfarande starkt med profiler som välkända Asmongold som i skrivande stund har cirka 104 000 tittar som följer hans äventyr i spelet.

Blizzard har inte publicerat några exakta siffror på hur många spelare som just nu försöker ge sig in i spelet. Däremot har utvecklaren nämnt att över två miljoner spelare skapade sina karaktärer innan den officiella lanseringen som tog plats natten till idag.

Tänk på vilken server du väljer

Många av de servrar som finns tillgängliga att välja mellan just nu är under hård press och kötiderna är påtagliga. Något som kan vara en bra plan för den som inte redan bestämt sig för att spela på en viss server tillsammans med en guild kan förhoppningsvis ta sig förbi detta problem genom att välja en server vars spelarkapacitet ännu inte är nära bristgränsen.

Trots att Blizzard inte har sagt exakt hur många WoW Classic-spelare det finns just nu kan det visa sig att de servrar som inte har en ”High” eller ”Full” status ändå har gott om spelare att möta och umgås med under sina äventyr i spelet. Detta kan dock vara en något riskabel taktik då det trots allt inte finns några garantier på att en servers spelarantal blir imponerande högt. Således är det omöjligt att förutspå hur befolkad den kommer att vara om en månad eller två.

WoW Classic slog upp portarna under natten, dock kommer mer innehåll till spelet att tillkomma i efterhand. Blizzard har tidigare redogjort att speltiteln kommer att genomgå sex olika faser där nytt innehåll låses upp i varje fas. Blizzards exakta tidsplan för WoW Classic går att läsa i detta inlägg på utvecklarens officiella forum.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
1 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Henrik BerntssonXelfJocke Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jocke
Gäst
Jocke

Vet inte om det är nostalgi som översköljer mig och mina medspelare dock. Vi har lirat vanilla privat i 2 timmar. Groteska köer osv, satt 6 timmar inatt.

Jocke
Gäst
Jocke

2 årnskabdet givetvis stå haha

Medlem

Vänta en månad och 90% av spelarna har droppat av. Det är nyhetens fascination som lockar folk. Vanilj-wow var primitivt och riktigt riktigt dåligt i grund och botten, med flera klasser som var helt odugliga till någonting egentligen och massor av pantade lösningar i speldesignen. Exempel: du dingar 60, efter 4 månaders kämpande, och minst hälften av dina förmågor uppdateras inte av tränaren utan stannar på en lägre nivå. Vissa klasser (ho hum hunter lol) hade förmågor som inte skalade med utrustningen. Skjut arcane shot på någonting, klä av dig naken, skjut arcane shot igen – samma skada. Jag går… Läs hela »

Xelf
Gäst
Xelf

Världens bästa mmorpg är tillbaks. Innan sömnen kom igår så blev jag lv 10, med sap och dual wield. Vi ses, men du kommer inte se mig. När du varit stunnad o jag lekt färdigt,
Drar jag en cannibalize på dig.

Henrik Berntsson
Admin

För mig är detta fantastiskt roligt att få återuppleva minnen, besvikelser, triumfer och ett äventyr som var unikt för den tiden. Vi var ett gäng, jag och Anton K mfl som lirade från sent vanilla och genom TBC där vi raidade i timmar. Dags att ta sig en titt igen och kanske uppleva några av de mest legendariska stunderna som WoW bjudit på genom de 15 åren som de har funnits. Jargongen är mogen med tanke på att många spelare är äldre idag och det är en väldigt hjälpsam atmosfär där alla hjälper alla, som det var för i tiden… Läs hela »