Small preview image

WinFS blev hypat som det kanske bästa och största förändringen som skulle komma med Windows Vista. Efter ett tag så visade det sig att de två utvecklades inte samtidigt utan i två parallella projekt för att det sedan skulle visa sig att Vista inte alls kommer att innehålla WinFS till en början utan att det skulle eventuellt släppas löst senare, men att stöd för WinFS skulle finnas i Vista. Nu har det uppdagats att WinFS kommer inte ens att släppas som en lös produkt utan endast som en del av Microsofts kommande SQL Server (a.k.a. Katmai).



Detta då man anser att den starka koppling som uppstått under utvecklingen av Katmai, ADO.net och WinFS att det bästa är att hålla dessa förenade. WinFS är dock fortfarande under utveckling och att det skulle komma en variant senare med möjlighet att köra Windows är inte alls omöjlig.


WinFS beta 2 kommer inte heller att släppas likt beta 1 gjorde. När vi kommer se det nya filsystemet på ett sätt som är applicerbart för oss konsumenter går inte att framtyda, men att det kommer dröja långt efter Windows Vistas lansering är smärtsamt uppenbart.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid