Small preview image

Vi har vid flera tillfällen rapporterat om den tävling som kort och gott gick under namnet ”Windows XP on an Intel Mac”. Uppdraget var ”enkelt” och gick ut på att man skulle få Windows XP att installeras på en Intel-baserad Mac och kunna köra en dual-boot installation med både Mac OS X och WinXP. Tävlingen fick mycket publicitet och trots en insamlad prissumma på över $10 000 tog det ett bra tag för någon att lösa gåtan och ta sig förbi Apples skyddsnät. Nu har man dock lyckats och man har för första gången fått till stånd en äkta Windows XP installation på Mac. De två användare som lyckades med bedriften går under namnen Blanka och Narf, förutom äran får man även dela på vinstsumman som till slut landade på 13 854 dollar.



Detta är onekligen en historisk händelse och intresset för den lösning man kommit fram till är minst sagt överväldigande med mängder av forumstrådar och information kring lyckade försök att få sin Intel Mac att dual-boota Windows XP och Mac OS X.


Exakt hur väl allting fungerar med drivrutiner och liknande är ännu lite oklart men vi lär få höra mycket om detta den närmaste framtiden. I dagsläget verkar lösningen fungera till alla Intel-baserade Macs som lanserat, förutom iMac 20″ där man jobbar på en uppdaterad patch.


:: Läs mer om ”Windows XP on an Intel Mac”-tävlingen
:: Ladda ner fixen för Intel Mac
:: Tråd om Windows XP på Intel Mac

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid