Microsofts officiella lansering av uppföljaren till Media Center Edition 2004 är fortfarande ett par veckor fram i tiden men på GamePC.com har man fått tag i en OEM-kopia av Microsofts nya Media Center mjukvara, Windows XP Media Center Edition 2005.


Till allas vår glädje har man passat på att skriva en intressant artikel om det nya operativsystemet som förväntas styra många multimedia-PCs världen över.
Vad som är extra intressant och positivt med Media Center 2005 är att operativsystemet nu även säljs separat och inte enbart med färdigbyggda system. Mjukvaran och den specialdesignade fjärrkontrollen går alltså att få tag på separat och användas till den personliga multimediaPCn. Kanske inte med lika god kompabilitet men med väl valda komponenter ska det inte bli några problem, Media Center 2005 är mer eller mindre Windows XP SP2 med ett finslipat användargränssnitt så hårdvarustödet är definitivt inte bristfälligt.


Microsoft har finslipat Media Center överlag och gjort en bra produkt ännu bättre. På GamePC ser man även klart positiva effekter av att Microsoft själva ligger bakom alla delkomponenter.


”While Media Center’s core functionality may seem simplistic, this operating system is actually quite complex, and is quite possibly the most tightly knit set of applications Microsoft has ever bundled together in a single package. Everything just ”works” together, and works well.”


Windows XP Media Center Edition 2005 ser ut att vara ett mycket bra alternativ för alla HTPC-intresserade och inte minst nu när mjukvaran inte är bunden vid en viss hårdvarukonfiguration.
För den som vill få en mer detaljerad bild av Microsofts nya skapelse rekommenderar vi att man läser hela artikeln på GamePC.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid