Som utlovat lanserar Microsoft en uppdatering som är utformad för alla tre användare av Windows RT. Operativsystemet uppdateras till Windows 8.1 Update 3 som introducerar Start-menyn från Windows 10 men som verkar sakna många av det nya operativsystemets bästa funktioner.

När Microsoft lanserade sin första Surface tillsammans med Windows 8 var de nya satsningarna tänkta att ta det gamla mjukvaruföretaget in i den mobila framtiden. Lanseringen av Windows 8 gick inte som planerat och det tog inte lång tid innan Surface ersattes och till slut dog i form av Surface 3 – Microsofts första Surface (icke Pro) som inte drevs av Windows RT. När Windows 10 närmade sig lansering blev det klart att Microsoft hade lämnat Windows RT bakom sig. Trots att Microsoft utvecklade en ARM-baserad version av Windows 10 för smartphones och små surfplattor skulle Windows RT-enheter aldrig uppdateras till det nya operativsystemet.

Som ett plåster på såret

I dag lanseras ett plåster på såret för irriterade Windows RT-användare. Windows 8.1 Update 3 kan ses som en symbolisk uppdatering som ger Windows RT-användare en smak av hur det skulle kunna vara att använda Windows 10. Den nya uppdateringen ger användare möjlighet att starta upp surfplattan till skrivbordet och använda en Start-meny istället för Start-skärmen. Start-menyn i Update 3 sägs ha vissa funktionella brister i jämförelse med Windows 10 men användare ska åtminstone kunna bädda in paneler från moderna applikationer och använda flera andra klassiska funktioner som vi är vana vid från Windows 7.

Har börjat rulla ut

Microsoft har inte bekräftat exakt vilka andra funktioner som inkluderas i Update 3. Uppdateringen sägs dock ha börjat rulla ut till användare så det bör inte ta lång tid innan vi får veta mer, om det finns något mer. Vi är rädda för att Microsofts tystnad kring lanseringen inte är för att företaget snart kommer att överraska Windows RT-användare med en stor mängd nyheter.

Det bör noteras att Microsoft kommer att fortsätta ge officiellt stöd åt Windows RT. När operativsystemet lanserades utlovade Microsoft stöd fram till april 2017.

Källa: Twitter (@terolhonen) via Thurrott

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
S0urcerr0RBjörn S Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Björn S
Gäst
Björn S

”en uppdatering som är utformad för alla tre användare ”

Var det en s.k. Freudian slip? 🙂 Nog för att RT är impopulärt, men lite mer än tre användare har det allt. 🙂

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Haha.. Användargrupper eller Produktgrupper menar dom ju så klart. Men det blir alltid kul när man belyser dom små grodorna som slingrar sej in på nyhetssajter. 🙂

Personligen ser jag det som helt perfekt att man nu tillåts välja mellan startskärmen och startmenyn. Startmenyn skulle jag själv finna speciellt användbar i dom fallen där man ansluter mus och skärm till sin surfplatta.