I samband med lanseringen av den senaste testversionen för nästa stora uppdatering till operativsystemet Windows 10 introduceras även en rad stora förändringar för programmet Notepad som varit mer eller mindre orört under många år.

I ett inlägg på sin blogg går Microsoft igenom ändringarna som kommer med version 17666. Detta är en testversion av den nästa stora uppdateringen till Windows 10 som för närvarande går under namnet Redstone 5.

I blogginlägget går Microsoft igenom en rad ändringar som görs till programmet Notepad (Svenska: Anteckningar). Ett program som legat i princip orört under många år.

Bland annat går Microsoft igenom hur det nu kommer att vara möjligt att förstora text genom att hålla in ”Ctrl” och ”+” eller förminska den med ”Ctrl” och ”-”. Användare kommer även att kunna användare mushjulet istället för plus eller minus-knapparna.

Andra nyheter för textredigeraren inkluderar stöd för att radera hela ord genom att hålla in ”Ctrl” och backsteg-tangenten. Microsoft har även förbättrat stödet för större textfiler som öppnas i Notepad.

Programmet kommer även att korrekt visa upp textrader som inte får plats helt på skärmen.

Även funktionen för att hitta eller ersätta specifika ord eller meningar har förbättrats.

Den som vill läsa mer om vad denna nya testversion av Windows 10 har att komma med samt vad vi kan komma att förvänta oss av Redstone 5, när uppdateringen väl lanseras, kan läsa hela listan med ändringar på Microsofts blogg.

Exakt när uppdateringen Redstone 5 kommer att lanseras är i skrivande stund oklart. Det spekuleras däremot att det kommer att ske någon gång under hösten 2018.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
KyoEnzoSven Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
svolter
Medlem
svolter

Klarar den nu av filer med endast ett radbrytningstecken, om text filen skapades på Linux?

Enzo
Gäst
Enzo

Varför inte bara använda Notepad plus eller nånting?

Kyo
Gäst
Kyo

Ja.