Microsofts vd Steve Ballmer har nu bekräftat det vi redan visste, att Windows 8 kommer att stå klart under nästa år och optimeras inte bara för PC utan även för surfplattor och andra formfaktorer. Operativsystemet som bygger vidare på storsuccsen Windows 7 väntas få en helt egen användarmiljö när det installeras på exempelvis surfplattor, en nyhet för Windows.

Det var under en presskonferans i Tokyo under gårdagen som Steve Ballmer adresserade Microsofts arbete på nästa generation av Windows. Vilket efter 350 miljoner sålda examplar av Windows 7 har ganska väl tilltagna förhoppningar att bära. Allt har tidigare pekat på en lansering någon gång under nästa år, något nu Steve Ballmer alltså kunde bekräfta i samma andetag som han lovordade deras nuvarande operativsystem Windows 7.

”Och ändå, när vi ser fram emot nästa generation av Windows, som kommer ut nästa år, finns det mycket mer att se fram emot. I takt med att året fortlöper bör du räkna med att höra mycket om Windows 8. Windows 8 slates, surfplattor, datorer, en mängd olika formfaktorer.”

Som tidigare rykten antytt kommer vi troligtvis se flera olika versioner av Windows 8 för både x86- samt ARM-plattformarna vilket även detta är en nysatsning från Microsofts sida och lär kräva en hel del extraresurser.

Om Windows 8 och satsningen på ARM samt mobila plattformar kan hjälpa Microsoft att vända sin negativa trend återstår att se. Men när man nu officiellt talar om en lansering under 2012 känns det som att man är på rätt väg.

Källa: Develop-Online.net

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
JosefctrlMASSSWEDEBirks Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Birks
Medlem
Birks

hmm kan de inte droppa x86 nu och bara köra x64

Magnus
Medlem
Magnus

[quote name=”Birks”]hmm kan de inte droppa x86 nu och bara köra x64[/quote]

Precis, så de får fart på de slöa programtillverkarna…

ctrl
Gäst
ctrl

Precis, satt här och funderade om det fanns någon modern cpu som klarar driva win7 eller mer och som inte har x64 instruktioner.
För problemet ligger ju inte bara i cpu, för min gamla laptop t.ex. med Pentium M må inte vara x64, dock finns det inga drivrutiner till dess chipset uppsättning för nyare OS än WinXP ändå.

Tycker vi nu borde uppnått en gräns på när x86 inte behöver stödjas då drivrutiner inte längre finns till de nya OS som kommit.
Atom cpus är väl x64 kompatibla med? Tänker på netbooks och surfplattor med denna cpu.

Medlem
Kaleid

Vad hände med det jag skrev, nämligen att det borde heta windows 6.2?

Josef
Medlem
Josef

[quote name=”ctrl”]Precis, satt här och funderade om det fanns någon modern cpu som klarar driva win7 eller mer och som inte har x64 instruktioner.För problemet ligger ju inte bara i cpu, för min gamla laptop t.ex. med Pentium M må inte vara x64, dock finns det inga drivrutiner till dess chipset uppsättning för nyare OS än WinXP ändå. Tycker vi nu borde uppnått en gräns på när x86 inte behöver stödjas då drivrutiner inte längre finns till de nya OS som kommit. Atom cpus är väl x64 kompatibla med? Tänker på netbooks och surfplattor med denna cpu.[/quote] Jag kör windows… Läs hela »