Microsoft presenterade tidigare i veckan sin RTM-version av Windows 8, med andra ord den spikade koden för operativsystemet som nu börjar skeppas till datorbyggare och partners. Men redan nu har en version av operativsystemet hittat ut på fildelningssajter för nerladdning.

Windows 8 kommer att inte att hitta ut på konsumentmarknaden förrän den 26 oktober, men den 15 augusti kommer Microsofts TechNet och MSDN-abonnenter få tillgång till den nyligen spikade RTM-versionen av operativsystemet. Men redan nu, knappt två veckor tidigare, har en av Windows 8-versionerna läckt ut på internet och diverse fildelningssajter.

Windows 8 Enterprise N finns att ladda ner i färdigpackad ISO-form där ”N”-beteckningen betyder att operativsystemet inte kommer med Windows Media Player. Vilket kommer efter krav från EU där Microsoft måste saluföra en version av Windows utan deras mediaspelare integrerad.

Samtidigt har även massvis med skärmdumpar från RTM-versionen av Windows 8 hittat ut på internet, som bland annat avslöjar bakgrundsbilder, gränssnitt och appar.

settings

Xbox-Video-1

Den nyligen läckta versionen av Windows 8 RTM ska enligt rapporter vara en direkt kopia av den installationsfil Microsoft själva kommer att tillhandahålla. Vilket indikerar att det inte handlar om en så kallad ”krackad” version av operativsystemet. Det kommer fortfarande krävas en produktnyckel för att använda mjukvaran längre period, även om det troligtvis bara är en tidsfråga innan även detta knäcks av hackare.

Microsoft får uppenbarligen finna sig i att vara hårt utsatt för piratkopiering men om Windows 8 blir mer eller mindre drabbat återstår att se. Men man kunde givetvis fått en bättre start.

OBS! Vi tillåter inga inlägg i våra kommentarer eller i forumet om hur man hittar och laddar ner piratkopierad mjukvara.


Relaterade artiklar:


20
Leave a Reply

Please Login to comment
20 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
johnjensenViking1962Anton Karmehedflopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

Världens bästa OS.
Universums bästa OS.
Gudalikt!

Många elaka pirater därute. 🙂

Segen01
Gäst
Segen01

[quote name=”Anton Karmehed”]Microsoft får uppenbarligen finna sig i att vara hårt utsatt för piratkopiering[/quote]

Dom får nöja sig med att ha den mest använda OS på planeten.

Stormense
Medlem
Stormense

Nu är ju jag nyfiken. På vilka maskiner byggda på ARM kan man installera Windows 8 RTM? Eller är det X86/Amd64 versionen vi pratar om?

Edit – rättar mig själv:
*borttaget*
Alltså inte ARM-versionen.

Aåö
Gäst
Aåö

Kan ju vara marknadsföringsgrej
Ryktet säger win 8 är en flopp. Som Microsoft insett.
Vad är bästa och billigaste sättet att promota en sak ?.
Microsoft släpper den till pirater ?.
Win 8 blir populärare ?.

flopper
Medlem
flopper

all mjukvara kan knäckas.
Microsoft har ett ansvar om mjukvaran blir kopierad att skydda konsumenten från angrepp på olika sätt.
Tror själv att w8 lär lyckas speciellt med raid-o ssd, snabbare uppstart etc…

all övergång brukar ta tid innan folk vänjer sig.

Stormense
Medlem
Stormense

Som med Adobe Photoshop menar du? Stort på grund av att privatpersoner tar ner programmet och lär sig något företagen betalar överpris för.

Tobberian
Medlem
Tobberian

Ser på nuvarande windows som betaltoan.

Sebbe
Medlem
Sebbe

Det här är ända sättet för microsoft att tjäna pengar på smörjan tror jag. Lägger dom upp en testversion på sin egen sida så laddar folk ner en testversion och återgår till windows 7. Lägger dom upp den på en piiratsida så gör visserligen folk samma sak, men då kan dom iaf käna pengar på det och ta ut en avgift för illegal nedladdning.

Tyvärr, microsoft, men jag har redan genomskådat er så jag kommer att hålla mig kvar vid windows 7 ett tag till.

Medlem
WIRN

[quote name=”Anton Karmehed”]Av ren nyfikenhet, vilka av er som ”sågar” Windows 8 har testat operativsystemet mer än några minuter eller ens alls?

Jag är själv neutralt inställd då jag inte känner att jag fått tillräckligt med tid med OSet för att ge en rättvis bild. Vi pratar bara några timmar effektivt användande.
Min plan är att installera RTM direkt när den lanseras mer eller mindre på datorn där hemma och kanske även arbetsmaskinen. Sen blir det nog en bloggartikel på det, lite som Android till iOS fast här då mellan Win 7 och Win 8 :)[/quote]
den ser jag fram emot!

Jacob Hugosson
Medlem

Jag satt med Windows 8 en hel helgdag på min bärbara datorer och försökte verkligen tycka om det. Det hela slutade enbart med frustration och ilska, min flickvän undrade vad jag höll på med vid datorn 😆 😀
Tragiska är att jag kommer vänja mig i framtiden, om jag inte vägrar recensera alla datorer med Windows 8… :-*

UT_lol
Medlem
UT_lol

[quote name=”Jacob Hugosson”]Jag satt med Windows 8 en hel helgdag på min bärbara datorer och försökte verkligen tycka om det. Det hela slutade enbart med frustration och ilska[/quote]
Får man fråga vad det var som var så frustrerande jämfört med Windows 7?

Dennis Holmqvist
Medlem
Dennis Holmqvist

Fattar inte heller dom som sågar det brutalt. Tycker det är både modigt och nödvändigt av MS att faktiskt bygga om sitt OS rejält. Världen ser lite annorlunda ut idag och lets face it: kritiken mot MS-produkter har varit konstant och – faktiskt – fullständigt omotiverad dom senaste 10 åren. Windows 7 var – och är – ett fantastiskt operativsystem som fungerar på så otroligt många olika hårdvarukombinationer. Givetvis inte på alla, men det i sig kan knappast vara något att såga OS:et för, särskilt inte i jämförelse med andra system på marknaden idag, som har betydligt mindre upplagor och… Läs hela »

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”UT_lol”]
Får man fråga vad det var som var så frustrerande jämfört med Windows 7?[/quote]
Multi-tasking, att hoppa in och ur Metro konstant beroende på vilka applikationer jag använde var bland det jobbigaste jag varit med om. Kanske bara är jag som måste ”anpassa” mitt användarmönster, vem vet ^^

flopper
Medlem
flopper

[quote name=”Jacob Hugosson”][quote name=”UT_lol”]
Får man fråga vad det var som var så frustrerande jämfört med Windows 7?[/quote]
Multi-tasking, att hoppa in och ur Metro konstant beroende på vilka applikationer jag använde var bland det jobbigaste jag varit med om. Kanske bara är jag som måste ”anpassa” mitt användarmönster, vem vet ^^[/quote]

bah, windows har bara sett ut som det gör de senaste 25 åren, inte blir man van vid det på den korta tiden…
ser fram emot windows 8 men en annan är ju lite optimistisk och gillade Vista.

Medlem
Wargreymon

Jag har använt W8 sedan Consumer och på min lilla netbook vart det som att gå från en snigel till en kanin. På min nu 4 år gamla laptop märker man också av att det går mycket snabbare. Metro kanske jag inte vant mig helt vid, men det är inte på grund utav ”Det är det sämsta som hänt inom Microsofts historia” utan att jag använder start menyn så otroligt sällan. Däremot kan jag säga att jag hittar ju mycket snabbare på en organiserad Metro än jag gör på vanliga startmenyn som blir helt fullsmockad med mappar och genvägar som… Läs hela »

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

[quote name=”Anton Karmehed”]Av ren nyfikenhet, vilka av er som ”sågar” Windows 8 har testat operativsystemet mer än några minuter eller ens alls? Jag är själv neutralt inställd då jag inte känner att jag fått tillräckligt med tid med OSet för att ge en rättvis bild. Vi pratar bara några timmar effektivt användande. Min plan är att installera RTM direkt när den lanseras mer eller mindre på datorn där hemma och kanske även arbetsmaskinen. Sen blir det nog en bloggartikel på det, lite som Android till iOS fast här då mellan Win 7 och Win 8 :)[/quote] Jag har testat Windows… Läs hela »

Stormense
Medlem
Stormense

[quote name=”Sebbe”]Det här är ända sättet för microsoft att tjäna pengar på smörjan tror jag. Lägger dom upp en testversion på sin egen sida så laddar folk ner en testversion och återgår till windows 7. Lägger dom upp den på en piiratsida så gör visserligen folk samma sak, men då kan dom iaf käna pengar på det och ta ut en avgift för illegal nedladdning. Tyvärr, microsoft, men jag har redan genomskådat er så jag kommer att hålla mig kvar vid windows 7 ett tag till.[/quote] Nja, jag drog in RTM på Netbooke jag skriver på nu. Mest för att… Läs hela »