Windows 8 Pro blir en väldigt billig uppgradering för de som köpt en dator de senaste sex veckorna, även för andra konsumenter kommer det nya operativsystemet initialt kosta som mest 650 kronor. Men efter det att kampanjpriset går ut den 31 januari kommer prislappen öka till 1 850 kronor.

Det är teknikbloggen The Verge som säger sig fått information om Microsofts framtida prisplan för Windows 8 där man satsar på kampanjpriser över hela brädet de första månaderna, men sedan återgår till mer traditionell prissättning. Förutom att de som köpt en dator med Windows 7 efter den 2:e juli 2012 får köpa en uppgradering till Windows 8 Pro för endast 139 kronor kommer man även erbjuda tilltalande kampanjpriser för övriga PC-användare.

Alla som idag använder sig av en dator med en äkta kopia av Windows XP, Windows Vista eller Windows 7 kommer att få ta del av en uppgraderingskampanj som varar fram till den 31 januari 2013. I kampanjen har man möjlighet att köpa en digital kopia av Windows 8 Pro för motsvarande 370 kronor, eller en motsvarande fysisk kopia i butik för 650 kronor. När uppgraderingskampanjen avslutats i början på februari kommer priset återgå till drygt 900 kronor för en uppgraderingslicens.

Efter lanseringen av Windows 8 Pro den 26:e oktober kommer Microsoft även sälja fullversioner av operativsystemet för ett kampanjpris på 650 kronor, efter den 31 januari kommer dessa retailversioner att kosta 199 dollar eller motsvarande 1 850 kronor sett till Microsofts tidigare prissättning.

Microsoft satsar hårt på att maximera utbredningen av sitt nya operativsystem direkt vid lanseringen. Är de kampanjpriser man lockar med något som får våra läsare att ta ett lättare beslut?


Relaterade artiklar:

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
johnjensenmrMRGannTraderMASSSWEDEthis Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Prutt
Gäst
Prutt

”Är de kampanjpriser man lockar med något som får våra läsare att ta ett lättare beslut?”

Nej.

flopper
Medlem
flopper

370kr för digital kopia, ett bra pris för ett OS.

this
Medlem
this

Nja känns väl fortfarande som att det är svårt att motivera ett köp av Win8 på en desktop dator elr laptop utan touchbaserad skärm.

Magnus
Medlem
Magnus

Jag funderar allvarligt att köpa det till min HTPC. Mycket glädjande nyheter.

GannTrader
Gäst
GannTrader

Hejs

Gäller dessa priser även OEM versioner av windows?

mrMR
Gäst
mrMR

”Varje uppgraderingslicens gäller bara för en dator och kan bara installeras på datorer som har en giltig grundlicens till ett berättigande operativsystem (d.v.s. Windows XP SP3, Windows Vista eller Windows 7).

Även om erbjudandet är begränsat till berättigade kunder som köper en berättigande dator kan uppgraderingen installeras på vilken kompatibel Windows-baserad dator som helst som har ett kvalificerande operativsystem”

Mer info här….
http://www.windowsupgradeoffer.com/sv-SE/Home/ProgramInfo

Stormense
Medlem
Stormense

Ärligt talat blir jag inte klok på hur man gör om man har gamla datorer med Windows och vill haka på 350 kr erbjudandet. Lusläste länkhänvisningarna men kom bara till hur man ska göra med datorer köpta juni 2012. Till saken hör att det är hemmabyggen.

Skriver man in nyckeln när man beställer?