Windows 8 kommer att bli nästa operativsystem från mjukvarujätten Microsoft. För att ytterligare höja ribban efter succén med Windows 7 verkar det som att företaget nu vänder sig till ärkerivalen Apple och deras Mac OS X operativsystem.

I läckta dokument som sägs komma från Microsoft själva ser man hur företaget brainstormat kring utvecklandet av sitt nya Windows-operativsystem där man bland annat analyserat Apples Mac OS X plattform, hur den fungerar, vad som gör den bra och varför användare väljer Apple. Där slutsaten verkar vara att ”Det bara fungerar” är mantrat man själva vill uppnå.

All-Eyes-on-Apple

Noterbart är också att operativsystemet nämns som just Windows 8 i dokumenten och att Microsoft verkar satsa mot molnet och så kallad Clous computing. Där användarkonton och tillhörande information ska gå att komma åt från olika datorer och Internetuppkopplade enheter.

Andra funktioner Microsoft verkar lägga stor vikt vid är att minimera uppstarttiderna hos en Windows PC. Något man bland annat ska tackla med effektivare viloläge. Vilket även ska ge effektivare drift.

Windows-8-Fast-Startup-02

Windows-8-Energy-Efficiency-Development-Areas-of-Focus-01

Andra intressanta punkter är att man planerer prestandaverktyg och övervakning för enusiastanvändare som inte bara vill använda utan även testa sitt system.

Den kanske största likheten med Apples tillvägagångssätt är att Microsoft planerar en Windows Store. En onlinebutik där användare kan köpa och ladda ner nya applikationer och där återigen användarkontot ska vägleda och styra med ens personliga inställningar.

windows8

Andra intressanta funktioner som Microsoft planerar att förbereda operativsystemet för är inloggning med kamera, som använder ansiktsigenkänning för att identifiera användare. Bättre touch-gränssnitt, automatisk inställning av skärmens ljusstyrka, röststyrning och integrering med sociala nätverk.

Microsoft har inte kommenterat de läckta uppgifterna men på Microsoft Kitchen som publicerat bilderna är man övertygade om att de är äkta. Hur mycket av detta som verkligen hittar in i Windows 8 när det lanseras är en annan fråga.

Microsoft Kitchen har publicerat otaliga dokument från Microsofts Windows 8-presentation och dessa går att hitta här.

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton Karmehedzowix Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
zowix
Medlem
zowix

Snyggt att det är under NDA 😆