Det är inte bara DVD:er som gäller för Microsofts kommande operativsystem. När nu allt fler datorer saknar optiska läsare har företaget hittat en annan lösning för att sälja sitt kommande operativsystem. Läckt information pekar på att Windows 10 kommer att säljas i form av både DVD-skivor och USB-minnen.

Microsoft planerar att erbjuda användare av Windows 7 och Windows 8 en kostnadsfri uppgradering till Windows 10, när operativsystemet lanseras i slutet av juli. Detta betyder inte att operativsystemet är gratis för alla användare eftersom personer som exempelvis bygger en egen dator och inte har en kopia av Windows 7 eller Windows 8 måste köpa en egen kopia av Windows 10. Enligt ett nytt rykte behöver den som vill ha en fysisk kopia av systemet inte nödvändigtvis köpa en DVD-skiva.

En sticka, både 32 och 64 bitar

För de användare som vill ha en fysisk kopia av Windows 10 sägs Microsoft erbjuda två sätt att köpa Windows 10. För det första kommer företaget fortsätta sälja DVD-skivor och för det andra pekar ny information från den kanadensiska återförsäljaren CompSource på att Microsoft också kommer att sälja USB-minnen som kommer förberedda med operativsystemet redo för installation. USB-minnen kallade ”Microsoft Win Home 10 32-Bit/64-Bit English 1 License Usb Flash Drive KW9-00016” har bland annat listats av återförsäljare som tar emot förbeställningar för produkten som kostar 124 kanadensiska dollar, motsvarande 800 kronor. Produktens namn pekar på att USB-minnet kan leverera både 32-bitar och 64-bitarsversionen av operativsystemet men att användare som hellre vill ha Windows 10 Professional behöver köpa ett annat USB-minne.

Ingen större överraskning

Det kommer knappast som en stor överraskning att Microsoft väljer att leverera Windows 10 på ett nytt fysiskt sätt. Optiska läsare blir som sagt mer och mer ovanliga men det finns gott om USB-portar lediga på de flesta användares datorer. Faktum är också att USB-minnen är traditionellt snabbare än optiska enheter och att de har större potential att fungera bra under långa perioder. Vi skulle med andra ord inte bli förvånade om dagens rykte stämmer men kan påpeka att vi fortfarande inte har någon som helst aning om hur mycket Windows 10 kommer att kosta när det väl kommer till Sverige.

Källa: Myce

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

9
Leave a Reply

Please Login to comment
9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
dlq84gamingexperionsLoppanHZeke Varg Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Imlal
Gäst
Imlal

Fantastisk nyhet tycker jag. Går så sjukt mycket fortare att installera från ett USB-minne.

flopper
Medlem
flopper

på tiden i tiden

Tintin
Gäst
Tintin

Jag har inte haft cd-läsare i mina datorer på flera år, så jag ser det här som en riktigt bra nyhet 🙂

AMD73
Medlem
AMD73

[quote name=”Imlal”]Fantastisk nyhet tycker jag. Går så sjukt mycket fortare att installera från ett USB-minne.[/quote]

Ja en bra nyhet.Men hur länge kan minnet ligga innan det börjar tappa filer?

Zeke Varg
Gäst
Zeke Varg

”USB-minnen är traditionellt snabbare än optiska enheter” kan väl inte stämma eftersom Cd-rom:en kom 10 år före usb:en. Däremot blev USB-minnen normalt snabbare än optiska enheter efter att USB 2.0 hade lanserats.

Medlem
Arne Berg

Största problemet med usb minnen är tillförlitligheten ,så blir fortsatt dvd varianten för min del.
Sen är ju bara att lägga över på usb om man vill ha en install på usb minne då

LoppanH
Medlem
LoppanH

Körde från ett Usbminne 3.0 för första gången sist jag drog in windows och jösses vad fort det gick under 5min var jag ute på skrivbordet 🙂

gamingexperions
Gäst
gamingexperions

1. om windows 10, kommer gta v och spel fungera på windows 10? eller är det minimum som står på spelen? och 2. någon som vet ifall ESET värkligen skyddar mot skadligkod på grafikkorten? och 3. jag har ju McAfee nu kan jag använda typ en eset program också fast som bara håller koll på grafikkort och hårdvara?

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

gamingexperions: Jag använder Win 10 till spel, allt funkar precis som tidigare.