Microsoft jobbar på en estetisk uppdatering till Windows 10, kallad Project Neon. Under Windows Developer Day råkade en skärmdump hamna i rampljuset.

Microsoft fortsätter att flitigt jobba på nya uppdateringar till Windows 10. Bland annat har vi så kallade ”Creators Update” som ska fokusera på att ge användare nya och bättre verktyg för innehållsskapande, såsom stöd för 3D-modellering i Paint.

På tur står även utseendemässig uppdatering av operativsystemet. Denna estetiska renovering av Windows 10 går just nu under namnet ”Project Neon” och förväntas lanseras i samband med Windows 10 ”Redstone 3” senare under 2017.

I skärmdumpen på Groove-appen kan vi se hur Project Neon lägger till vad Microsoft kallar för ”Acrylics”, en effekt som lägger till suddiga effekter på bakomliggande element i gränssnittet. Sistnämnda kan jämföras med den äldre effekten Aero, som imiterar frostat glas genom delar av gränssnittet.

Den andra skärmdumpen, som läcktes på Twitter av Tom Hounsell visar en konceptbild på hur Project Neon kan komma att ändra den övergripande designstilen på Windows 10. Bland annat syns Groove-appen igen tillsammans med ett uppdaterat utseende på verktygsfältet.

Project Neon tros släppas innan årsskiftet

Microsoft har officiellt inte avtäckt denna visuella uppdatering till Windows 10 ännu. Men företaget förväntas att ge en introduktion till Redstone 3 och dess ändringar under Microsoft Build 2017 som hålls i maj månad.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

10
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Tobbe Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tobbe
Medlem
Tobbe

Sådär.. hoppas dom hittar på något nytt också. (utöver rundade hörn & kanter som lär återkomma likt allt annat som försvann fr 7an).

Medlem
Olle P

Jag hoppas att man även kan välja att *inte* förnya utseendet. Många personer med autistiska drag har svårt att klara den här typen av (helt onödiga) förändringar. Min dotter (som har Asperger) fick förrförra julen en dator där tanken var att inom en vecka uppdatera operativsystemet från Win7 till Win10. Tyvärr kom inte ”erbjudandet” om uppgradering förrän efter över en månad, och då hade hon redan vant sig så mycket vid utseendet hos Win7 att en uppgradering inte lät sig göras förrän sista veckan innan MS gratisuppgraderingar försvann. Det kommer att bli panik hemma om hennes dator framöver uppdateras automatiskt… Läs hela »

Tobbe
Medlem
Tobbe

Ja lite mer ui-valmöjligheter, finns inget överflöd av det direkt.

Medlem
Arne Berg

Bara dom inte gör det mer likt telefoneländen så blir jag glad,fast dom borde lärt sig läxan om det sen win 8