Microsoft implementerar ett nytt energischema för Windows 10 Pro for Workstations-användare som vill ha det lilla extra – Ultimate Performance.

Användare av Windows 10 Pro for Workstations som är deltagare i Microsofts Windows Insider-program kan i den senaste uppdateringen testa ett helt nytt energischema för operativsystemet kallat Ultimate Performance.

Det nya energischemat bygger på operativsystemets befintliga High Performance schema, men tar det hela ytterligare ett steg längre. Med det nya energischemat kommer inga som helst försök att minimera energiförbrukning att göras av operativsystemet, utan det är helt och hållet fokuserat på prestandan.

Ultimate Performance-läget är menat att reducera mikrolatenser och kan leda till ökat energiförbrukning, därför är energischemat i nuläget inte tillgängligt för bärbara datorer.

Det nya energischemat finns även endast tillgängligt för Windows 10 Pro for Workstations, om funktionen kommer att hitta sin väg till andra versioner samt till bärbara datorer är i skrivande stund oklart.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
NIls k Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
NIls k
Gäst
NIls k

Snyggt att Windows 10 fortfarande använder två olika system för dessa inställningart. Varav den nya är helt värdelös och den gamla har många fler inställningar.