Windows kommer till 64-bitars ARM processorer. Det demonstrerar nu Microsoft när man kör både Windows 10 och World of Tanks Blitz på Snapdragon 820.

Microsoft och Qualcomms partnerskap har nu lett till att Windows 10 Enterprise fungerar fullt ut på 64-bitars ARM processorer. Under det senaste så kallade Windows Hardware Engineering Community (WinHEC) eventet visades en demo där en enhet med ett Snapdragon 820 chip fungerade till synes felfritt med en fullversion av Windows 10 Enterprise.

För den första gången någonsin kommer våra kunder att känna den Windows-upplevelsen med alla appar och program som de är vana vid. På en mobil, strömeffektiv mobil PC. – Terry Myerson, Microsoft.

En ny Mobil PC med ARM-processor

Under demon i videon ovanför kan vi se att Microsofts x86-emulation på ett Snapdragon 820 chip flyter på utan problem. Exakt vad det är för en enhet sades inte under demonstrationen. Men det är en ny typ av enhet som då är driven av Snapdragon 820 som Microsoft kallas en ”mobil PC”. Den första i sitt slag.

Under demonstrationen får vi först se vad som döljer sig i innanmätet av den icke-namngivna enheten. En Qualcomm Snapdragon 820 på 1,59 Gigahertz (GHz). Fyra gigabyte internminne samt fullt stöd för touch och användning av stylus-pennor. Vi får även en snabb titt på aktivitetsgrafen över processorn fyra kärnor.

Därefter går demonstrationen vidare och visar upp lite snabbt surfande med Microsoft Edge. Sedan får vi se att den fullblodiga versionen av Photoshop CC även den verkar fungera felfritt här. Vi får bara se ett filter användas, vilket inte är mycket till demonstration egentligen. Men uppstarten av programmet går snabbt och smärtfritt.

World of Tanks Blitz på din ”Windows 10-telefon”

Demonstrationen hoppar sedan vidare och visar ett par sekunder av World of Tanks Blitz. Blitz är då den lättare versionen av World of Tanks som utvecklades till mobiltelefoner och surfplattor. Mer imponerande hade det varit om vi fick se det ”riktiga” World of tanks demonstreras. Men det är nog mer önsketänkande än något annat. Vi pratar fortfarande om en enhet som kan förväntas komma i formen av en mobiltelefon eller surfplatta.

Microsoft kommer att arbeta hårt med sina partners för att utveckla enheter med Snapdragon 820 som använder sig av x82 Win32 och de universella Windows apparna. Vi bör få se dessa typer av enheter börja rulla ut på marknaden under 2017.

Osäkert om nuvarande Snapdragon 820 enheter uppgraderas

Det finns redan ett par enheter på marknaden som använder sig av Snapdragon 820 och den mobilvänliga versionen av Windows 10. Om dessa kommer att få tillgång till den fulla versionen av Windows 10 är dock oklart.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid