Windows 10 har redan installerats på 75 miljoner datorer. Många säger att detta är en siffra som bekräftar operativsystemets succé. Nu har vi grävt i siffrorna för att ta reda på hur mycket 75 miljoner användare verkligen är. Vi har listat den mest imponerande faktan om Windows 10 som verkligen bevisar hur bra Microsofts lansering har gått.

Alla lanseringar av Windows genom historien har inte alltid gått som planerat. Under det senaste decenniet har ungefär varannan version av Windows varit ett stort misslyckande. Varannat operativsystem har dock också varit en stor succé. Windows 10 ser ut att bli en stor succé efter en misslyckad Windows 8-lansering. Nu har operativsystemet nått 75 miljoner användare – en siffra som slängts runt mycket det senaste dygnet. Vi tänkte därför ta en närmare titt på siffrorna som omger Windows 10 för att komma fram till hur bra det verkligen gått för operativsystemet.

Windows_10_75_miljoner_alla

Windows 10 i siffror:

  • Sex gånger fler Windows Store-appar laddas ner per användare från Windows 10 än från Windows 8.

  • Windows 10 har installerats på över 90 000 unika datormodeller.

Windows_10_75_miljoner

  • Windows 10 har installerats på datorer i 192 länder runt om i världen

  • Det kommer sannolikt finnas fler Windows 10-datorer än det finns Mac-datorer inom 30 dagar.

Windows_10_75_miljoner_Mac

  • Efter en knapp månad på marknaden har Windows 10 redan nästan en tredjedel så många användare som Windows 8.

  • Windows 7 – världens mest populära operativsystem för datorer – hade sålts i 60 miljoner exemplar efter två månader på marknaden. Windows 10 nådde 75 miljoner på mindre än en månad.

Windows_10_75_miljoner_windows 7

Kostnadsfri uppgradering

Eftersom Windows 10 har varit en kostnadsfri uppgradering för många användare är det inte helt självklart hur man bör jämföra operativsystemets siffror med exempelvis Windows 7. Trots det är det uppenbart att lanseringen av Windows 10 varit erhört lyckad och att otroligt många användare börjat använda operativsystemet.

Du som funderar på att uppgradera eller du som just uppgraderat kan läsa våra tre mest populära artiklar om Windows 10 för att komma igång. Här får du tips om hur du kan uppgradera, hur du skapar en egen USB-sticka med Windows 10 och hur du kan göra operativsystemet lite mer privat.

Källa: Thurrott, Twitter (@yusuf_i_mehdi)

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
S0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Tack för denna analys! Alltid intressant med såna här stats. Med facit i hand. Alltså att Win10 har releasats och att jag använt denna sedan retail kom ut på både nya och gamla datorer (och innan det använde jag betan i 6 månader) så vill jag ändå uttrycka stor besvikelse över skicket som Win10 för närvarande befinner sej i: Negativt:* Extremt buggigt. Webbläsaren Edge kan inte bestämma sej för vilket fält som är markerat och när man väl börjar skriva så fokuseras detta om till nått annat så att text faller bort. Detta gäller även en massa andra situationer också… Läs hela »