Microsoft har nu bekräftat att nästa stora uppdatering till operativsystemet Windows 10 enkelt kallad ”maj-uppdateringen” har börjat rullas ut till operativsystemets användare.

Nu är det dags för nästa stora uppdatering till operativsystemet Windows 10. Microsoft haft nu bekräftat att 2019 års stora maj-uppdatering har börjat levereras till operativsystemets användarbas.

Microsoft menar att utvecklaren är säker på att uppdateringen är redo för bred lansering efter en längre tid av tester och finpolering. Förhoppningsvis leder inte denna uppdatering till lika många problem för sina användare som den nu ökända oktober-uppdateringen från förra året.

Microsoft menar i sitt blogginlägg relaterat till uppdateringens lansering att företaget denna gång tar det mer varsamt när det kommer till att ge hela sin användarbas tillgång till uppdateringen. Således måste användare villiga att installera uppdateringen så fort som möjligt göra detta manuellt via operativsystemets uppdateringscenter. Förutsatt att maj-uppdateringen blivit tillgänglig i den region användaren bor i och översatt till det språk användaren har ställt in sitt operativsystem att använda.

Så småningom kommer uppdateringen bli tillgänglig via den automatiska uppdateringsfunktionen integrerad i Windows 10. Microsoft har dock inte bekräftat när detta kan komma att ske. Däremot nämner företaget i sitt blogginlägg att 2018 års april-uppdatering börjar närma sig slutet av sin livscykel. System som nyttjar denna version av Windows 10 automatiskt kommer att uppdateras till maj-uppdateringen från och med juni månad. Något som pekar mot att Microsoft förväntar sig att installationer av maj-uppdateringen på bred front kommer att ske inom kort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid