Trots tidigare löften om lansering den 29 juli kommer inte alla användare som egentligen borde kunna uppgradera till Windows 10 få sin uppgradering detta datumet. I ett nytt blogginlägg på Microsofts Windows-blogg berättar Microsoft-chefen Terry Myerson att Windows 10 kommer att lanseras stegvis och att det därför kan dröja för vissa användare.

Det var inte länge sedan vi förvånades över ett uttalande från Microsoft: Windows 10 kommer att lanseras tidigare än väntat och nå konsumenter den 29 juli. Uppgiften kom direkt från Microsoft och bekräftades av att miljontals användare av Windows 7 och Windows 8 fick möjlighet att reservera ett digitalt exemplar av Windows 10 inför lanseringen. Nu berättar företaget att användare som reserverat ett exemplar ändå inte nödvändigtvis kommer att kunna ladda ner operativsystemet den 29 juli.

Inte som vi först trodde

I ett blogginlägg på Microsofts Windows-blogg skriver chefen för företagets Windows 10-utveckling att lanseringen av Windows 10 inte kommer att gå till som många tidigare trott.

”Starting on July 29, we will start rolling out Windows 10 to our Windows Insiders. From there, we will start notifying reserved systems in waves, slowly scaling up after July 29th. Each day of the roll-out, we will listen, learn and update the experience for all Windows 10 users.”, skriver Terry Myerson på Windows Blog.

Informationen som vi nu får pekar alltså på att vanliga användare av Windows 7 och Windows 8 troligen inte kommer kunna uppgradera till Windows 10 den 29 juli. Det är alltså användare av Windows 10 Technical Preview som först kommer att få uppgraderingen. Vid ett okänt tillfälle, troligen långt senare, kommer vanliga användare ta emot uppgraderingen.

Windows_10_717_29_jun_2

För de allra flesta användare är dagens nyhet inget större problem. Det är sällan en bra idé för vanliga användare att installera ett helt nytt operativsystem. Bara genom att vänta ett par veckor kan de flesta användare oftast få en betydligt bättre första upplevelse. För de användare som reserverat Windows 10 av en anledning, för att de vill ha operativsystemet så snart som möjligt, är dock dagens nyhet en stor besvikelse. Inte nog med att de flesta användare troligen inte kommer få Windows 10 på det datum det blivit utlovade, de vet inte ens vilket datum de kommer få det.

Förståelig strategi, dålig kommunikation

Vi kan förstå varför Microsoft väljer att sprida ut lanseringen över en längre tid. Flera hundra miljoner användare som ska ladda ner ett helt operativsystem över Internet, vilket kan skapa stora kapacitetsproblem för Microsoft. Det är fullt logiskt att inte låta alla användare ladda ner Windows 10 vid ett och samma tillfälle men att gå ut och lova en stor lansering vid ett datum och sedan ångra sig, det är inte okej.

Källa: Windows Blog

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
KurtSture-Tjalve-Thomaseronum Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Thomaseronum
Gäst

En torrent-distribution hade nog löst det problemet. 🙂

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Känns väl logiskt att inte alla får sammtidigt. Då det alltid är en massa buggar första två veckorna så är det strategiskt korrekt att göra det MS gör. Dock så kommer nog ISO att finnas tillgängliga från 29e för den som vi installera manuellt.

KurtSture
Gäst
KurtSture

Eller tanka ner en ”insider” om ni är heta på gröten och uppgradera till final med er nyckel när det är dags för final 😆

Windows 10 Insider Preview – Build 10162
http://windows.microsoft.com/en-us/windows/preview-iso