Efter tidigare uttalanden från bland annat AMD:s VD Lisa Su har vi anat att Windows 10 kommer släppas i skarp version i juli, och nu har vi till slut fått ett officiellt datum. Den 29 juli släpps Microsofts nya operativsystem, och från och med idag kan du förhandsboka en gratis uppdatering.

Efter flera månader som publik beta närmar sig nu ett skarpt släpp av Windows 10 med stormsteg. Det nya operativsystemet får bland annat ett uppdaterat gränssnitt som automatiskt anpassas efter den enhet du använder, med mer pekskärmsfokus på en surfplatta och mer centrering kring skrivbordet när du använder mus och tangentbord. En uppdaterad variant av den äldre startmenyn är tillbaka, tillsammans med den nya röststyrningstjänsten Cortana.

updater

Nu har Microsoft officiellt markerat den 29 juli i kalendern. Då släpps operativsystemet officiellt för konsumenter, men redan idag har flera Windows-användare kunnat notera en ny ikon i sitt aktivitetsfält. Microsoft har nämligen skickat ut en uppdatering till Windows 7, Windows 8 och Windows 8.1 där användaren kan förhandsboka en gratis uppdatering till Windows 10 under en begränsad period – mer specifikt blir uppdateringen gratis fram till årsskiftet.

Intressant nog har även flera användare rapporterat att samma ikon och funktion har dykt upp även till piratkopierade Windows-installationer. Tidigare rykten har talat just om att piratkopierade installationer också kommer kunna uppgraderas gratis, men det är fortfarande oklart om så faktiskt blir fallet, eller om dessa användare kommer stöta på patrull vid installationen.


Relaterade artiklar

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Björne Erikssob
Björne Erikssob
8 Årtal sedan

Har laddad om mitt Windows 7 och tappat ikonen på aktivitetsfältet