Flera användare av Intels processorer baserade på Broadwell-E har tagit till internet för att uttrycka missnöje över den senaste säkerhetsuppdateringen till Windows 10 som sägs blockera överklockning hos tidigare nämnda processorer.

En ny säkerhetsuppdatering från Intel/Microsoft till Windows 10 som ska motverka säkerhetshålet Spectre variant 2 har orsakat en hel del missnöje hos användare. Hos olika internetforum, till exempel Reddit, Asus ROG och även i Microsofts egna forum har den nya uppdateringen diskuterats.

Anledning sägs vara att uppdateringen som bär namnet KB4100347 blockerar överklockning via UEFI på plattformen.

Windows 10

Även användare som haft stabila överklockningar hos sina processorer innan uppdateringen lanserades påpekar hur de nu tvingas till fabriksfrekvenser hos sina processorer. Utan möjligheten att höja dessa igen.

KB4100347 installeras automatiskt för Windows 10 när systemet klassificeras som redo av Microsoft. Forumanvändare menar dock att uppdateringen går att avinstallera. Detta kan göras genom Windows Update, men en sådan process utförs på eget bevåg.

I skrivande stund har Microsoft inte publicerat något officiellt uttalande angående överklockningsproblemet. Det återstår att se hur lång tid det kommer att dröja innan en uppdatering som ställer allt till rätta igen kan tänkas lanseras.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
JBANdy Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
ANdy
Gäst
ANdy

Drabbades, men enkelt att avinstallera uppdateringen.

JB
Medlem
JB

Gäller det verkligen bara Broadwell-E, jag fick nu värmeproblem i en dator med Skylake (i7-6700K), fick sänka frekvensen betydligt för att slippa problemet. Någon annan?