Microsofts stora oktober-uppdatering till operativsystemet Windows 10 har stött på ännu ett problem och nu avbryts distributionen av uppdateringen till en specifik grupp användare.

Nyligen började Microsoft rulla ut den stora oktober-uppdateringen för operativsystemet Windows 10. Detta efter att distributionen av uppdateringen pausades av Microsoft under oktober månad.

Uppehållet av uppdateringens utrullning till användare ska ha berott på buggar som rapporterats från flera användare. Bland annat en bugg där den nya uppdateringen resulterade i ett användares sparade filer kunde raderas utan förvarning.

Microsoft har nu satt stopp för höstens stora uppdatering ytterligare en gång. Däremot påverkas det endast en specifik målgrupp, nämligen de som använder sig av en av två versioner av Intels Display Audio drivrutiner. Drivrutinsversionerna i fråga ska vara 24.20.100.6344 samt 24.20.100.6345.

Dessa två drivrutiner ska tillsammans med Windows 10 uppdatering 1809 kunna resultera i att ljud från datorer som spelas upp genom TV-apparater eller bildskärmar via HDMI, USB-C eller Displayport kan sluta fungera.

Enligt Microsoft ska Intel ha råkat skicka ut dessa drivrutiner till partnertillverkare som i sin tur även ska ha ”aktiverat funktioner i Windows som inte stöds” av dessa drivrutiner.

Enligt sin hemsida ska Microsoft just nu samarbeta med Intel för att försöka lösa dessa problem och lansera en ny uppsättning drivrutiner från processortillverkaren som ska vara kompatibla med den nya Windows-uppdateringen. I skrivande stund har dock ingen information angående när dessa nya drivrutiner kan tänkas lanseras bekräftats.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
kacktjarn Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Har ingen inbyggd grafik i min propp (sockel 2066), men däremot blev skärmen helt svart några få sekunder efter första inloggningen efter jag ”uppgraderat” till nya oktoberuppdateringen igår kväll. Sk-tkul! Skärmen stängde inte av sig, den bara visade färgen svart av någon idiotisk anledning (man såg LED-belysningen ”blöda” igenom de svarta pixlarna.) Pluggade man om monitorsladden kom bilden tillbaks igen, i 2-3 sekunder, sedan *poff* svart igen… Kunde inte ens se länge nog för att stänga ner datorn ordentligt utan fick köra reset på den. Inte för att det hjälpte, efter nästa inloggning blev skärmen svart igen. 😛 Snälla Microfjopp… Läs hela »

kacktjarn
Medlem
kacktjarn

Låter som att det är ett spännande äventyr att använda Win 10. Jag tycker att det är lite märkligt att man plockar bort kontrollen som vi användare har. Det kommer bara att leda till att de gräver sin egen grav lite tidigare. Jag hoppas att man kan köra gamla trogna 7an i många år till.